مشاوره حقوقی رایگان - تمکین زوجه از زوج

با سلام و‌ عرض ادب
بنده حکم عدم تمکین زوجه را اخذ کردم میخواستم ببینم راهی هست که صد در صد بتوان توسط قانون همسر را به خانه مشترک بازگرداند و درصورت مخالفت او در قانون ضمانت اجرایی در رابطه با برگرداندن او به زندگی مشترک وجود دارد؟

پاسخ ها :

مهدیه کارگر

سرکار خانم مهدیه کارگر :

قانون به شما اختیار می دهد که در صورت عدم تمکین زن ، به تجویز دادگاه همسر دیگری اختیار کنید.
نتیجه صدور حکم عدم تمکین ، فراغت زوج از پرداخت نفقه و اذن ازدواج مجدد می باشد. اگر همسر خودتونو دوست دارین لطفا با مشاور خانواده و روان‌شناسان مربوطه صحبت کنید.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی تنها ضمانت اجرایی بازگرداندن زوجه به منزل مشترک این است که در صورت عدم تمکین می توانید گواهی نشوز ایشان را اخذ نمایید و ایشان دیگر حقی بر نفقه نخواهند داشت .

محمد صفری

جناب آقای محمد صفری :

سلام و عرض ادب
در صورت عدم تمکین نفقه به او تعلق نمیگیرد . شرط تنصیف اموال در صورت درخواست طلاق از جانب شما از بین میرود و مجوز ازدواج مجدد برایتان صادر خواهد شد .

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام الزام زوجه به ادامه زندگی مشترک وجود ندارد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام خیلی اگر زوجه قصد بازگشت نداشته باشند صرفاً به ایشان نفقه تعلق نمی گیرد

علي صبحي

جناب آقای علي صبحي :

با سلام تنها راه همان الزام به تمکین است

یک وکیل :

سلام
در صورت عدم تمکین فقط نفقه به ایشان تعلق نمیگیرد و ناشزه محسوب و شما می توانید ازدواج مجدد انجام دهید

مریم محمدی

سرکار خانم مریم محمدی :

با سلام نمی توان با زور زوجه را برای زندگی مشترک برگرداند و ضمانت اجرای عدم تمکین می تواند عدم تعلق نفقه،اجازه ازدواج مجدد مرد و عدم تعلق تنصیف مال به زوجه باشد.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

خیر الزامی در این خصوص وجود ندارد مسلما زندگی با اجبار هم زندگی مطلوبی نخواهد بود

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
حکم الزام به تمکین طبق قانون صرفا جنبه اعلامی دارد و قابلیت اجرا به نحوی که شما انتظار دارید نیست .
بعد از صدور حکم الزام به تمکین با درخواست اجرائیه صرفا به زن اعلام می شود که حکم را اجرا کند و زن اگر تمکین نکند
به وی نفقه تعلق نمی گیرد
و از طرفی مرد می تواند با اخذ گواهی نشوز دا‌دخواست ازدواج مجدد بدهد.
از طرفی زن اگر حاضر به تمکین نباشد به راحتی نمی تواند طلاق بگیرد و در نهایت معمولا حاضر به توافق خواهد شد.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود اجباری نمی‌باشد، ضامنت اجرای عدم حضور زوجه، عدم تعلق نفقه و ناشزه تلقی شدن است که در تنصیف دارایی و تقاضای صدور حکم ازدواج مجدد زوج با تجویز دادگاه مؤثر است و
.....