مشاوره حقوقی رایگان - ملک معارض

یه ملک زمین دارم رای قطعی تجدید نظر
امده به نفع من ولی طرف دعوی رفته ادعای اعاده دادرسی کرده ماده426 بند یک وپنج ولی الکی دنبال وقت تلف کردن دوباره همان حرف تکراری هنوز نتیجه اعاده دادرسی نیامده و منتظرم بیاد ولی سوالم اینه من میتونم با توجه به مالک بودنم و سند ملک به نام من هست و رای قطعی هم که آمده ملکم رو فردا پس فردا بفروشم یا نه ! باید منتظر نتیجه اعاده دادرسی بمانم!؟؟؟

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

ارائه این درخواست باعث توقف اجرای حکم حقوقی نیست مگر قرار قبولی آن صادر شود. در صورت صدور قرار قبولی به ترتیب زیر عمل می شود:

الف_ اگر حکمی که از آن درخواست شده یک حکم غیرمالی باشد مثلا حکم اثبات زوجیت: بعد از صدور قرار قبول درخواست، اجرای حکم خود به خود متوقف می شود.
ب- اگر حکمی که از آن درخواست شده است یک حکم مالی باشد مثلا حکم پرداخت وجه سند: بعد از صدور قرار قبول درخواست دو حالت به وجود می آید:
حالت اول ) اگر امکان گرفتن تامین و جبران خسارت احتمالی از محکوم له ( یعنی کسی که حکم به نفع او صادر شده است) وجود داشته باشد، حکم اجرا خواهد شد. دلیل گرفتن تامین از محکوم له این است که اگرچه حکم صادر شده به نفع اوست اما با قبول درخواست قطعیت حکم زیر سوال رفته و در صورتی که محکوم له تامین بدهد حکم اجراء می شود. این تامینی که محکوم له می پردازد باعث می شود در صورتی که بعد از درخواست حکم تغییر کند و جای برنده دعوا ( محکوم له ) و بازنده دعوا ( محکوم علیه ) تغییر کند، از محل این تامین خسارتی که با اجرای حکم وارد شده است، جبران شود.
حالت دوم ) اگر امکان گرفتن تامین و جبران خسارت نباشد یا محکوم له نتواند تامین مورد نظر دادگاه را که در حالت اول توضیح داده شد بپردازد، اجرای حکم متوقف می شود.