مشاوره حقوقی رایگان - تهمت و افترای دانشگاه در حق دانشجو و خراب کردن وجهه شغلی-اجتماعی و ورود خسارت مادی و معنوی

پرسش بنده این است که آیا در قانون شرع و عرف ماده ای با عنوان حق و حقوق یک فرد مثلا دانشجو در خصوص اعاده حیثیت و کسب خسارت از دانشگاه برای تهمت و افترا وجود دارد یا نه؟ خسارت در این زمینه چگونه است؟
شرح ماجرا این است که در ابتدای دولت یازدهم برخی از مسولین وزارت علوم و دولت مردان با بهانه قراردادن چند نفر که با رانت و رابطه بورسیه دکتری گرفته بودند تمام بورسیه های دولت قبل را غیر قانونی خوانده و بسیاری از نخبگان و دارندگان مقام و امتیازات علمی و پژوهشی را مورد تهمت قرار دادند. بنده به عنوان دانشجوی نمونه دانشگاه تهران و دانشجوی نمونه کشوری و عضو سازمان ملی نخبگان یکی از این افراد بودم که بعد از ورود این شایعات به سطح روزنامه ها و سایت ها و اتهام زنی های ناروا خسارت های مادی و معنوی بسیاری متحمل شدم و بسیاری از فرصت های کاری و پژوهشی را از دست دادم. همزمان دانشگاه محل بورس نیز با اعلان عدم نیاز بنده را متهم به عمل غیر قانونی بورس تقلبی کرد.
در این زمینه سوال این است که ما تعدادی از نخبگان مورد ظلم واقع شده که چنین خسارت هایی دیده ایم. طبق کدام ماده قانونی می توانیم طرح شکایت کنیم؟ و در صورت امکان امکان گرفتن وکیل هست؟ با تشکر

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

بله وجود دارد خسارت به نظر دادگاه مشخص می شود
من نیز مثل شما پیشنهاد می کنم با استخدام وکیل محترم دادگستری به حقوق خود برسید زیرا ااین موضوع نیاز به تتبع و بررسی مجدانه دارد
می توانید در این خصوص با همکاران ارجمندم در دادراه و یا نگارنده تماس و وقت مشاوره و یا عند الزوم انعقاد قرارداد بگذارید.

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.سئالشما چند بعد دارد.1-باید انتصاب این تهمت وافترا ثابت شود 2-منظور شما از اینکه دانشگاه محل بورس اعلام عدم نیاز نموده نامشخص است3- محل شکایت(در صورت احراز دو بند فوق)دیوان عدالت اداری ومجلس(اصل90)می باشد4-قطعاً استخدام وکیل موثر خواهد بود.یاالله