مشاوره حقوقی رایگان - مستقل شدن

سلام دختری 19 ساله هستم
پدرم فوت کرده و قیم بنده مادرم بودن
یک برادر 24 ساله دارم که اعتیاد داره
و بنده رو از بیرون رفتن منع کرده و معتقده معنی نداره دختر تنهایی جایی بره
و میگه 100سالتم بشه تا ازدواج نکردی اجازه هیچی رو نداری
و ازدواجم کنی باز اجازه ات دست منه
اینهو دیوونه ها شدم از بس چهاردیواری دیدم
از سمتی هم سر اعتیادش آدم مناسبی دورم نیست و نمیتونم ریسک کنم و ازدواج کنم
میخواستم بدونم از لحاظ قانونی چطوری میتونم خودم صاحب اختیار خودم بشم؟ یا شرایط برای مستقل شدن از خانواده چیه؟
اصلا قانون در این موارد ازم حمایت میکنه؟
اگر که آره خواهشا با تبصره و این چیزها بگید بتونم از خودم تو دادگاه دفاع کنم

پاسخ ها :

یک وکیل

بعد از 18 سالگی امور مالی شما بعهده خودتان هست و نیاز به قیم ندارید. برادرتان قانونا حق امر و نهی شما را ندارد. حتی درخصوص ازدواج فقط پدر یا جدپدری تصمیم گیرنده هستند. اگر توانایی اداره کردن زندگی خودتون را دارید و مثلا سرکار میروید و حقوق دارید میتوانید خانه جداگانه اجاره کنید اگر ایشان مزاحم شما شد میتوانید شکایت کنید نیاز به ماده و تبصره هم ندارید.