مشاوره حقوقی رایگان - ارث از پدربزرگ

سلام. پدر بنده حدود بیست سال است مفقودالاثر شده یعنی هیچ خبری ازش نداریم اما عمو و عمه هام به من گفتند پدرت فوت شده اما نه گواهی فوت نه مقبره ای و نه هیچ مدرکی که نشون بده پدرم فوت شده به ما نشون ندادند. امسال پدربزرگم فوت کرده و گرچه در وصیت نامه به من و خواهرم یک پنجم مالش را بعنوان ارث پدرم داده اما عمه هایم وصیت نامه را سرنگون کردند سوال من اینه که آیا سهمی به من و خواهرم میرسه درحالی که وضعیت زنده بودن پدرم معلوم نیست و دوم اینکه وقتی گواهی فوتی از پدرم ندارن میتونن انحصار وراثت بکنن. ممنون

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

هرکاری بخواهند انجام بدهند باید حکم مفقودالاثری بگیرند

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

چون معلوم نیست واگر زمان زیادی از غیبت پدر می گذرد که امکان زنده بودن ایشان منتفی است درخواست موت فرضی کنید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود به صرف آنچه در سوال آمده تقاضای موت فرضی را می‌توان مطرح کرد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز به بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خود شما پیگیری پرونده پدرتان بشوید و باید ابتدا حکم موت فرضی پدر صادر گردد

محمدهادی پورسینا

جناب آقای محمدهادی پورسینا :

با سلام ضمن تقدیم دادخواستی جهت اعلام موت فرضی پدرتان می توانید اقدام کنید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام از دو جهت به شما ارث میرسد

جهت اول می توانید دادخواست اثبات وصیت را بدهید

و در جهت دوم چون به درد شما فوت نشده است سهم پدرتان را می توانید مطالبه نمود

و همچنین می توانید هر دو را مطالبه کنید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
در خصوص زنده بودن پدرتون می توانید از طریق ثبت احوال پیگیری کنید .
شما در صورتی که پدرتان فوت کرده باشد سهم الارث به پدر شما تعلق نمی گیرد.
ولی طبق وصیتنامه می توانید سهم خود را مطالبه کنید.

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
باید از طریق دادگاه گواهی موت فرضی بگیرید .

بهناز کریمی پریشه

سرکار خانم بهناز کریمی پریشه :

درود
با توجه به اینکه مدت مدیدی از مفقود الاثر شدن پدرتان میگذرد احتمال زنده بودن ایشان بسیار کم است
و میتوان اقدام به صدور حکم موت فرضی ایشان نمود
و درصورتی که پدرتان فوت کرده باشند به شما ارثی تعلق نمیگیرد
و در این صورت میتوانید در مورد وصیت نامه اقدام و سهم خود را مطالبه نمایید

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

سلام تا زمانی که فوت پدرتان احراز نشود فرض بر زنده بودن اوست. و اگر زوتر فوت شده باشد سهم نمی برد ولی وصیت درست است اگر شاهد داشته باشید اثبات وصیت به میزان خمس اموال بدهید

مریم محمدی

سرکار خانم مریم محمدی :

با سلام بله ارث به شما می رسد مگر اینکه اثبات شود پدرتان زودتر از پدربزگتان فوت کرده.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام به موجب قانون کسی که تاریخ فوتش مجهول است از کسی که تاریخ فوتش معلوم است ارث میبرد

پوریا مجیدیانی

جناب آقای پوریا مجیدیانی:

تا زمانی حکم موت فرضی صادر نشده است خیر چنین حقی ندارند پیشنهاد می شود با توجه به اهمیت موضوع و پیچیدگی آن حتماً از کمک وکیل دادگستری بهره ببرید تا در احقاق حقوق تان دچار مشکل نشوید
پوریا مجیدیانی وکیل پایه یک دادگستری

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

با اثبات وصیت نامه و محتویات آن هم می توانید از طریق وصیت نامه تقاضای عرض می نماید و هم در صورتی که ثابت شود پدر شما قبل از پدربزرگ فوت نکرده است �‌توانید گواهی موقت فرضیه ایشان را اخذ نموده و سپس تقاضای تقسیم ترکه و اصلاح برگه انحصار وراثت را نمایید