مشاوره حقوقی رایگان - اعسار زندانی

با درود و سلام به عزیزان

تقاضای اعسار یک محکوم علیه مورد پذیرش شعبه قرار گرفت با پرداخت یک چهارم پیش پرداخت کل مبلغ و با 400 تومان اقساط ماهانه -ضمنا محکوم علیه برای تقاضای اعسار خودش وثیقه به اجرای احکام تعرفه نموده است.
برابر قانون پس از پرداخت پیش قسط توسط محکوم علیه به اجرای احکام وثیقه آزاد میشود.
پرسش این هست 1- چگونه میتوان از دادگاه تقاضای نمود که وثیقه مربوطه را بعنوان ضامن پرداخت اقساط ماهانه محکوم علیه قرار دهد؟

ایا باید دادخواست داد به شعبه صادر کنند رای یا اینکه درخواست کتبی به قاضی اجرای احکام داد؟ دلیلش متواری شدن مکرر محکوم علیه در دوران محکومیت خود مسبوق به سابقه در پرونده اجرایی هست

2- محکوم علیه در اجرای احکام اعلام نمود بجای پرداخت نقدی پیش پرداخت مال معرفی میکند؟ (با توجه به اینکه محکوم علیه در طی دوران محکومیت خود در اجرای مالهای متعددی تعرفه نمود که طی مراحل مختلف بفروش نرفته در واقع مال ارزش گذاری واقعی نشده بود.)

ایا اجرای احکام میتواند با نادیده گرفتن اعتراض اینجانب مال از محکوم علیه قبول نماید ؟
اگر قرار بر تعرفه مال بجای پول نقد پیش پرداخت باشه بنابراین تقاضای اعسار در اینجا چی معنی میدهد.؟ ایا چنین کارهای عجیب غریب امکان پذیرش هست ؟ البته تعرفه مال توسط محکوم علیه صرفا برای فرار از پرداخت دین هست
مقصودم این هست چطور میتوانم وثیقه را بعنوان ضامن پرداخت اقساط ماهانه محکوم علیه اخذ کنم؟

پاسخ ها :

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

سلام
صدور حکم پذیرش اعسار یا با صدور حکم بر تقسیط محکوم به، قرار تامین صادره از دادگاه اعم از کفالت یا وثیقه، منتفی می گردد لذا اگر محکوم علیه، پس از صدور حکم به تقسیط، اقدام به پرداخت اقساط تعیین شده ننماید دادگاه نمی تواند از محل وجه الکفاله یا وثیقه، اقدام به پرداخت محکوم به، نماید زیرا اساسا قرار وثیقه و کفالت با صدور حکم اعسار منتفی شده است.