مشاوره حقوقی رایگان - بازگرداندن دو دانگ یک واحد مسکونی با وکالت بلاعزل پس از طلاق

با سلام و عرض خسته نباشید.

بنده با همسر سابقم یک واحد آپارتمانی داشتیم که چهار دانگ به نام ایشان بود و دو دانگ به نام بنده.
بنده با توجه به تیره شدن رابطه بینمان دو دانگ باقیمانده را به ایشان وکالت بلاعزل دادم و بلافاصله بعد از به نام شدن ایشان درخواست طلاق داد و ما جدا شدیم
آیا بنده می توانم ان دو دانگ را که ایشان با خدعه از من گرفته بود و من بخشیدم شکایت کنم با توجه به اینکه همه پول آپارتمان را بنده داده بودم و تحت عنوان هبه آن را برگردانم؟

پاسخ ها :

ام سلمه شمس ناطری

سرکار خانم ام سلمه شمس ناطری :

با سلام.
طبق ماده 803 قانون مدني بعد از قبض نیز واهب میتواند با بقاء عین موهوبه از هبه رجوع کند مگر در موارد ذیل:
1) در صورتی که متهب پدر یا مادر یا اولاد واهب باشد.
2) در صورتی که هبه معوض بوده و عوض هم داده شده باشد.
3) در صورتی که عین موهوبه از ملکیت متهب خارج شده یا متعلق حق غیر واقع شود خواه قهراً مثل اینکه عین موهوبه برهن داده شود.
4) در صورتی که در عین موهوبه تغییری حاصل شود
در صورت دارا بودن شرایط می توانید با مراجعه به دفتر خدمات قضایی اقدام به طرح دادخواست کنید.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز ب بررسی مدارک و مستندات و گفتگوی متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام خیر به نظر این نبوده باشد شما نیز می توانید مبلغ آن را مطالبه نماید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
تحت شرایطی می توانید ثمن معامله را مطالبه کنید.
مگر اینکه در وکالت نامه قید شده باشد که وکیل به هر نحو و به هر مبلغ می تواند .

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
وکالت بلاعزل که بخشیدن یا به اصطلاح هبه نمی شود ،
شما برای بلا اثر کردن وکالت بهتر است مورد وکالت را انجام دهید تا وکالت نامه بلا اثر شود و سپس این مورد را طی اظهارنامه ای به اطلاع همسر سابق تان برسانید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله با شرایطی خاص امکان دارد و با توجه به موضوع ، چند راهکار قانونی وجود دارد

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

مشکل بتوانید که هبه را اثبات کنیداماغیرممکن نیست

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

چون وکالت داده اید بنابراین اقدام ایشان صحیح بوده است مگر اینکه به عنوان هبه بوده باشد

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

هبه معمولا از سوی مرد به زن انجام می شود، و این ادعای شما خلاف رویه و عرف محاکم است ولیکن چون پول آن را پرداخت نکرده است مطالبه ثمن‌ معامله به نرخ روز مطرح نمایبد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام اگر اثبات شود که هبه بوده قابل استرداد است

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بهتر است مورد وکالت را انجام دهید تا وکالت نامه بلا اثر شود و سپس این مورد را طی اظهارنامه ای به اطلاع همسر سابق تان برسانید