مشاوره حقوقی رایگان - مهریه و اموال زن فوت شده

با سلام خدمت شما
اگر زنی فوت کنه و یک فرزند پسر داشته باشه
پدر در قید حیات باشد
پدر میتواند از مهریه و اموال دخترش ارث ببرد؟
اگر فوت پدر بعد از فوت زن باشد ایا بردار زن میتواند از مهریه و اموال ارث ببرد؟

پاسخ ها :

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

باسلام و احترام

اگر زنی فوت کند و مهریه‌اش را نگرفته باشد و یا به شوهر نبخشیده باشد ?
حق مطالبه مهریه همواره برای ذی­‌نفع آن وجود خواهد داشت، حتی اگر زوجه در قید حیات نباشد. یعنی با فوت زوجه، حق مطالبه مهریه مانند هر حق یا مال دیگری به وراث او منتقل می‌گردد.

وراث می‌توانند بعد از فوت زوجه و به قائم‌ مقامی از طرف او، مهریه متوفی را از زوج مطالبه کنند و به هیچ دلیلی زوج نمی‌تواند از پرداخت مهریه زوجه متوفی خود به ورثه او، امتناع کند؛ زیرا دین ناشی از مهریه از جمله دیون ممتاز است.

حتی در صورت وجود دیون متعدد زوج، باز هم تادیه مهریه زوجه بر سایر دیون او مقدم است.

وراث زوجه برای مطالبه مهریه او، وراث زوجه دادخواستی تنظیم می‌کنند و به نسبت سهم‌الارث خود به طرفیت زوج، حقوق قانونی زوجه متوفی را مطالبه می‌کنند. ورثه زوجه باید مدارکی مثل گواهی انحصار وراثت و عقدنامه زوجه را نیز به دادگاه تقدیم کنند.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
مهریه جزء ماترک متوفی یعنی زوجه می باشد. بنابراین با توجه به این عبارت هر ورثه ای که در زمان حیات متوفی زنده باشد از ماترک ارث خواهد برد و قواعد ارث جاری خواهد شد. در فرض سوال مذکور، ابتدا ماترک در زمره دارایی پدرخانم در آمده است و بعد از فوت ایشان این دارایی که همان مهریه است در زمره دارایی برادرخانم به عنوان دارایی پدر خویش در آمده است. بنابراین مهریه به برادرخانم نیز میرسد.

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

بلی
بلی به اندازه سهم الارث پدرش که یک ششم ماترک دخترش است

بهجت  اسماعيلي

سرکار خانم بهجت اسماعيلي :

بله می تواند مهریه را پدر مطالبه کند. و بعد قواعد ارث حکم فرماست.