مشاوره حقوقی رایگان - پلمپ دفتر و اجاره معوقه.

با سلام و خسته نباشید،
مدتی پیش ملکم (آپارتمان مسکونی با موقعیت اداری) را به شخصی اجاره دادم.
در زمان نوشتن قول نامه مستاجر گفت با پولش کار می کنه و ترجیح می ده که پول پیش کمتر و اجاره بیشتر پرداخت کنه.
پول پیشی که دریافت کردم کمی بیشتر از 2 ماه اجاره دفتر است. موجر به ازای هر 3 ماه اجاره یک فقره چک، جمعا 4 فقره یک چک تخلیه به املاکی داده بود. چک ها هم مال شخص دیگری است.
البته در قرارداد اجاره قید شده که ایشان باید مبلغ اجاره را هر ماه به حساب اینجانب واریز کنند و درصورتی که 2 ماه اجاره دریافت نگردد حق فسخ قرارداد اجاره برای موجر محفوظ است.
همچنین در قرارداد اجاره هم قید شده که مسئولیت هرگونه فعالیتی که مستاجر در ملک مورد اجاره انجام می دهد به عهده مستاجر است.

مشکل از اینجا شروع شد که مستاجر ظاهرا دچار مشکل مالی شده و چندین شاکی خصوصی دارد و دفتر پلمپ شده.
خود مستاجر هم ظاهرا متواری شده و به ایشان اصلا دسترسی ندارم.
آیا از نظر قانونی عملکرد ایشون (احتمالا کلاهبرداری یا ...) مسئولیت یا مشکلی برای موجر ایجاد می کنه؟
آیا مجاز هستم که اجاره را با نقد کردن چک ها وصول کنم؟ (البته خوشبین نیستم که چک ها نقد بشوند)
با توجه به اینکه مستاجر در حال حاضر متواری شده و دفتر هم پلمپ شده یا امکان تخلیه دفتر و اجاره به شخص دیگر ممکن است؟

پاسخ ها :

عادل بابایی

عادل بابایی :

سلام بله ممکن است ولی باید شرایط قانونی لحاظ و از طریق دادگاه اقدام نمایید .....بهتر است سریع اقدام کنید در بعضی موارد مکان ارتکاب جرم به نفع دولت مصادره میشود

یک وکیل

اگر علم و اطلاع باشد برای موجر مسئولیت ایجاد میشود . بدون اجازه دادگاه حق واگذاری به مستاجر دیگر را ندارید