مشاوره حقوقی رایگان - درخواست اعمال ماده 477

باسلام. آیا چنانچه دادگستری استان با درخواست اعمال تبصره 3 ماده 477 در آرا قطعی حقوقی مخالفت نماید، می توان درخواست را مستقیما برای رییس قوه قضاییه ارسال نمود؟

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

خیر خود رییس قوه قضاییه گفته باید از فیلتر رییس دادگستری استان بگذره

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
بررسی شده با‌شد در سیستم مشخص است و درخواست مجدد موجب رد خواهد شد

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

خیر اعمال ماده 477 از طریق رئیس دادگستری استان قابل انجام است و در صورت عدم تایید توسط ایشان امکان درخواست مستقیم از طرف متقاضی وجود ندارد.

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. باتوجه به دستورالعمل قوه قضاییه، خیر

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛؛

به موجب ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری:

درصورتی که رئیس قوه قضائیه رأی قطعی صادره از هریک از مراجع قضائی را خلاف شرع بیّن تشخیص دهد، با تجویز اعاده دادرسی، پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال تا در شعبی خاص که توسط رئیس قوه قضائیه برای این امر تخصیص می‌یابد رسیدگی و رأی قطعی صادر نماید.

شعب خاص مذکور مبنیاً بر خلاف شرع بیّن اعلام شده، رأی قطعی قبلی را نقض و رسیدگی مجدد اعم از شکلی و ماهوی به عمل می‌آورند و رأی مقتضی صادر می‌نمایند.

آراء قطعی مراجع قضائی اعم از حقوقی و کیفری شامل احکام و قرارهای دیوان عالی کشور، سازمان قضائی نیروهای مسلح، دادگاه‌های تجدید نظر و بدوی، دادسراها و شوراهای حل اختلاف می‌باشند.

آراء شعب دیوان عالی کشور در باب تجویز اعاده دادرسی و نیز دستورهای موقت دادگاه‌ها، اگر توسط رئیس قوه قضائیه خلاف شرع بین تشخیص داده شود، مشمول احکام این ماده خواهد بود.

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام اگر رای تان در دیوان نهایی شده باشد درخواست خود را مستقیما به دیوان ارائه دهید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر شما باید از طریق رییس دادگستری استان اقدام نمایید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
خیر ؛ امکان پذیر نیست . بلکه صرفا بایستی از طریق دادگستری استان در مورد ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 1392 اقداماتی صورت داد.