مشاوره حقوقی رایگان - قیومیت مادر

با سلام مادر بنده دچار بیماری سرطان شده ونیاز به مراقبت دارد متاسفانه پدر بنده با وجود داشتن درامد مکفی به علت درگیری اعتیاد صلاحیت نگهداری از ایشان راندارد لطفا راهنمایی کنید که بنده به چه صورت میتوان قیمومیت مادرم را از ایشان بگیرم چون چند بار که مادرمو اوردم خونه خودم پدرم اومده بردش میگه اگه خونه نباشه شما نمی یاین یه لیوان اب بدین دستم یه جورایی گرو کشی میکنه انجام بدین لطفا راهنمایی کنید

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

شما در صورتی میتوانید قیم مادرتان شوید که ایشان محجور باشد در غیر اینصورت خودشان باید تصمیم بگیرند

حدیثه علیمی

سرکار خانم حدیثه علیمی :

با سلام.
حضانت مختص کودکان و مجانین هست و فردی که سلامت عقل دارد پس از رسیدن به سن بلوغ (دختر 9 سال/ پسر 15 سال) از حضانت خارج می شوند و قیمومیت انان با کسی نیست.
به همین دلیل مادر شما آزاد است و تصمیم با اوست که کجا بماند و پدر شما نمیتواند ایشان را مجبور کند.
در نهایت می تواند الزام به تمکین مادر را بگیرد که اگر حکم نشوز صادر شود تنها نفقه مادر قطع می شود.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام اگر ایشان محجور باشند شما باید درخواست تعیین قیم را نمایید

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

مگر پدر را به جرم حمل مواد بفرستید زندان یا اعتیاد بفرستید کمپ یا حکم حجرش را بگیرید یا حکم طلاق مادر را بگیرید

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

از پدر خود بعلت اعتیاد و معضلات مربوطه شکایت کنید

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام قیمومت مربوط به زمانی است که شخص محجور باشد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر مادرتان سلامت عقل و روان نداشته باشد برای وی قیم تعیین می شود در غیر این صورت ممکن نیست.
توجه داشته باشید که مادرتان می تواند با اختیار خودش در منزل شما بماند و شوهرش به هیچ عنوان نمی تواند به زور ببرد و اگر وارد منزل شما شد می توانید مانع شوید و با 110 تماس بگیرید و صورتجلسه کنید و با عنوان ورود به عنف و مزاحمت شکایت کنید.
اگر مادرتان بخواهد با اختیار در منزل شما بماند تنها کاری که پدرتان می تواند انجام دهد این است که دادخواست الزام به تمکین بدهد که در صورت صدور حکم الزام به تمکین به مادر شما نفقه تعلق نمی گیرد.

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام قیمومت شرایطی دارد که باید آن را داشته باشید مثلا تمکن مالی داشته باشد و از نظر اخلاقی و حتی کاری صلاحیت قیمومت ایشان را داشته باشید راه کار زیاد دارد تماس بگیرید

حمید ایرانی دودران

جناب آقای حمید ایرانی دودران :

کسی که بیماری سرطان داره محجور نیست که نیاز به قیم داشته باشه

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود
پرسشگر ارجمند
اگر پدر نتواند و مادر هم همسو باشد امکان پذیراست