مشاوره حقوقی رایگان - سرقفلی

سلام وقت بخیر
من مغازه ای رو سر قفلی فروختم و قید کردم که حق انتقال و تغییر شغل نداره مغازه دار
اما هم به مغازه بالکن و دستشویی اضافه کردن و هم تغییر شغل دادن بدون اجازه من

حق من در این مورد چیست؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام ابتدا باید مشخص گردد که قرارداد اجاره سرقفلی مشمول قانون موجر و مستاجر 56 است یا 76

و اگر مستاجر در قرارداد سرقفلی ، اجازه تغییر شغل را نداشته باشد و بدون اجازه مالک ، تغییر شغل بدهد مالک حق تخلیه ملک را خواهد داشت مگر شغل جدید عرفا مشابه شغل سابق باشد
و مالک باید دادخواست تخلیه را به طرفیت مستاجر اقامه نمایید

و اگر مستاجر بدون اجازه مالک در محل سرقفلی ، تغییراتی ایجاد نماید مالک میتواند دادخواست تخلیه ملک تجاری را مطرح نماید و ...
جهت مشاوره میتوانید تماس بگیرید

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام میتوانید نسبت به فسخ و تخلیه اقدام کنید

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

تخلیه عین مستاحره را میتواتید درخواست نمایید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

شما میتوانید فسخ به علت خیار تخلف از وصف نمایید و تخلیه بگیرید

زهراسالاری پور

سرکار خانم زهراسالاری پور :

سلام ودرود،مالک مغازه ،میتواند اقدام به تخلیه مالک سرقفلی نماید وازباب قاعده اقدام،مسئول تبعات احتمالی،مالک فعلی سرقفلی است

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

اظهارنامه فسخ البته باید پول ایشان را پرداخت کنید

رسول خیابانی

جناب آقای رسول خیابانی :

سلام

اگر در قرارداداد سرقفلی حق تغییر شغل را از مستاجر سلب کرده باشید و ایشان بدون اجازه شما، تغییر شغل بدهد مالک حق تخلیه ملک را خواهد داشت مگر شغل جدید عرفا مشابه شغل سابق باشد
و مالک باید دادخواست تخلیه را به طرفیت مستاجر اقامه نمایید

و اگر مستاجر بدون اجازه مالک در محل سرقفلی ، تغییراتی ایجاد نماید مالک میتواند دادخواست تخلیه ملک تجاری را مطرح نماید و ...
جهت مشاوره میتوانید تماس بگیرید

مراد حسن پور

جناب آقای مراد حسن پور:

متونید سرقفلی رو پس بگیرید

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

قید نکردی چه سالی آن را فروخته اید چون در این مورد ما دو قانون داریم باید دیدشامل حالشان کدام قانون می گردد
اما به صرفه توضیحات شما با توجه به آن که حق انتقال به غیر و تغییر شغل از ایشان ثبت شده می توانید بدون پرداخت حق کسب و پیشه تخلیه ایشان را بخواهید در مورد احداث بالکن و دستشویی اگر به اساس ملک لطمه نرسانده باشد مشکلی ندارد

ياسر  زماني رشت آبادي

جناب آقای ياسر زماني رشت آبادي :

چنانچه بعد از سال 76 اقدام به انتقال سرقفلی نموده اید با پایان مدت اجاره می توانید نسبت به تخلیه اقدام نماید در این صورت می باید سرقفلی را به قیمت عادله روز پرداخت نمایید با تعدی و تفریط و یا استفاده غیر مجار سرقفلی از بین نمی رود ولی به محض وجود شرایط فسخ موجر با اثبات موضوع در دادگاه و با پرداخت سرقفلی می تواند اقدام به تخلیه مستاجر کند

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

بادرود
پرسشگر ارجمند
مستاجر چنین حقی را ندارد
و امکان تقاضای تخلیه متصور است

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛

سرقفلی در واقع همان حق کسب مربوط به قانون سال 56 است که با تغییراتی همراه شده است. این تغییرات به شرح زیر است:

سرقفلی بر خلاف حق کسب و پیشه یا مهارت به صورت خودکار قرارداد اجاره را تمدید نمی‌کند.

بنابراین بعد از اتمام مدت قرارداد در صورتی که مستأجر با مالک به توافق نرسد، باید ملک را تخلیه کند.

حق سرقفلی بر خلاف حق کسب و پیشه یا مهارت به صورت خودکار ایجاد نمی‌شود، بلکه باید هنگام عقد قرارداد، مالک و مستاجر در این موضوع با هم توافق کنند.

بنابراین در صورت عدم توافق در هنگام عقد قرارداد، عملا مستاجر هنگام تخلیه نمی‌تواند ادعایی داشته باشد.