مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ترکه

سللم و خسته نباشید .
پدر من فوت کرده و در حصر وراثت نوشته بعد از 1/8 همسر، دو تاپسر 2/5 و دختر 1/5 سهم میبره ولی یکی از دوستانم گفت اینطوری نیست دختر را به عنوان‌ پسر در نظر میگیریم بعد از برداشتن سهم مادر از اموال مانده بین 3 پسر تقسیم میشه و سهم پسر سوم را بین دو تاپسر دیگه تقسیم میکنیم یعنی اگر 10 تومن داشته باشیم اول سهم مادر که 1.25 را کم میکنیم و 8.75 را به 3 قسمت تقسیم میکنیم که 2.91 را برای دو پسر و دوباره نصف 2.91 بین دو تاپسر تقسیم میشه که در که 1.45 تا به دختر میرسه ولی چیزی که در حصر وراثت نوشته 1/5 که میشه 1.75 الان کدام درست است

پاسخ ها :

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بایستی بررسی بیشتر صورت گیرد که گواهی انحصار وراثت چه متنی دقیقا درج شده است تا معلوم شود که چه تقسیمی از لحاظ حقوقی صحیح است ؟!

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
دادنامه مربوطه حائز اهمیت است و باید بررسی شود

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام خدمت شما کاربر محترم سایت دادراه پرسشی که شما مطرح کردی شامل چند بخش است که باید هر بخش آن را تک به تک بررسی کرد چرا که سوال شما یک پرونده کامل است نه یک سوال ساده که جواب کوتاه و ساده به آن داده شود بلکه باید ابعاد و زوایای پیدا و پنهان آن را بررسی کرد.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر پدر فوت کند یک هشتم به مادر ارث می رسد و الباقی بین فرزندان تقسیم می شود.
سهم فرزندان پسر دو برابر فرزندان دختر است.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر پدر فوت کند یک هشتم به مادر ارث می رسد و الباقی بین فرزندان تقسیم می شود.
سهم فرزندان پسر دو برابر فرزندان دختر است.

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سهم وراث از اموال متوفی یک هشتم فرض مادر و پسر دو برابر دختر ارث می برد .

یوسف رونقی

جناب آقای یوسف رونقی :

سلام
اول سهم مادر کم میشود
سپس هر پسر دونفر حساب کنید و هر دختر یک نفر
هر عددی به دست آمد ارث را تقسیم بر آن عدد کنید سهم دختر به دست می آید و سهم دختر را ضرب به دو کنید سهم هر پسر بدست می آید