مشاوره حقوقی رایگان - حقوق متوفی

سلام. من پدرم فوت کردن. اخیرا برادرم نیز فوت کردن که دارای فرزند و همسر بودن.
ایا مادرم میتونه از حقوق برادرم استفاده کنه؟ تحت تکفل ایشون نبوده‌.
و ایا نوه هاش میتونن از مادرم ارث ببرن؟

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
بله مادر می‌تواند
البته
تنها یک مستمری قابل دریافت است

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام خیر صرفا فرزند و پدر و مادر را شامل می‌شود

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

بله امکانش وجود دارد و از مادر شما ارث میبرن

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر مستمری شامل مادر نمیشود
بله فرزندان ارث خواهند برد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
زمانی که همسر و فرزندان برادر شما ، در قید حیات هستند ، به طبع مادر شما حقوقی نسبت به حقوق مستمری پسر متوفی خود ندارد . از سوی دیگر نیز ، نوه ها یا فرزند ِ فرزند نیز جزء وراث به حساب می آیند و تحت شرایطی از جد یا جده خود ارث خواهند برد .

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

مادرتان مستمری بگیر پدر مرحوم تا نمی باشد مگر آن که تحت تکفل برادرتان قرار گیرد

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

مادرتان اگر تحت تکفل نبوده خیر
فرزندان وی ارثی از مادر شما نخواهند برد چون برادر شما زودتر فوت نموده اند

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

حقوق متوفی فقط به همسر ایشان تعلق می گیرد . با توجه به اینکه پسر قبل از مادر فوت شده است به نوه ها ارثی نمی رسد.

بهاره   رستم زاده

سرکار خانم بهاره رستم زاده:

سلام حقوق برادرتون متعلق به همسر و فرزندانشون هست.

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

اگر تحت تکفل برادرتان نبوده خیر در خصوص ارث با توجه به این که برادرتان زمانی که مادرتان در قید حیات بوده فوت کرده خیر

یاسین علی رحمانی

جناب آقای یاسین علی رحمانی :

مادر شما مستمری دریافت نمی نماید
فرزندان میتوانند ارث ببرند

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بله مادر شما میتواند از حقوق برادر شما بیست درصد دریافت کند و نوه ها از مادر بزرگ ارث نمیبرند

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛

با استناد به تبصره 81 قانون تامین اجتماعی « چنانچه همسر فرد متوفی دوباره ازدواج کند، از دریافت حقوق مستمری همسر خود محروم می شود، اما در صورتی که شوهر دوم نیز فوت کند. می تواند دوباره از حقوق همسر متوفی اول برخوردار شود.»

در صورتی که فرزندان متوفی سن کمتر از 18 سال داشته باشند و یا مشغول به تحصیل باشند و یا به دلیل بیماری یا نقص عضو، مطابق دریافت گواهی از کمیسیون پزشکی موضوع ماده 91 قانون کار، توانایی انجام کار را نداشته باشد.

در صورتی که پدر و مادر متوفی تحت تکفل او بوده و سن پدر به 60 و مادر به 55 سال رسیده باشد و یا به تشخیص کمیسیون پزشکی از کار افتاده باشند و خود مستمری بگیر نباشند، 20 درصد حقوق بازنشستگی متوفی به آنها تعلق می گیرد.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

چنانچه مادرتان تحت تکفل نبوده خیر
فرزندان ارثی از مادر شما نخواهند برد چون برادر شما زودتر فوت نموده اند مگر خودشان وصیت یا صلح نمایند

قدرت اله رحیمی

جناب آقای قدرت اله رحیمی :

نوه ها که از مادر ارث نمی برند. مادرتان نمی تواند از حقوق ایشان استفاده کند

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

خیر نمی توانر باید تحت تکفل ایشان می بود.وراث حین الفوت باید زنده باشند