مشاوره حقوقی رایگان - منزل مسکونی که در مهریه است

چند سال پیش من 6 دانگ منزل مسکونی را از پدرم خریدم و سندش را هم بنامم زده، ولی یکدانگ آن داخل مهریه عروس دیگرش بوده و هنگام خرید گفته بود بعدا خودم به عروسم پرداخت میکنم، در ضمن منزل در اختیار عروس پدرم بوده و الان نیز تخلیه نمیکنه و ادعا میکنه که یک دانگ منزل از منه و داخل قباله ام نوشته شده...
در صورت شکایت من از عروس پدرم مبنی بر تخلیه نکردن چی میشه...؟
آیا پدرم اون زمان میتونسته منزلی که در مهریه عروس دیگرش هست ب من بفروشه و سند را هم بنامم بزنه..؟

پاسخ ها :

حمید ایرانی دودران

جناب آقای حمید ایرانی دودران :

اگه عروس پدرتون مالک یک دانگ باشه و در سند رسمی ثبت شده باشه پدرتون معامله معارض انجام داده و مرتکب جرم شده سند شما قابل ابطال هستش

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

پدر شما نباید یک دانگ را به شما می‌فروخت ولی شما باید عروس پدرتان شریک به اندازه پنج دانگ هستید و میتوانید تخلیه عروس پدرتان را بگیرید و اجاره المثل این سالها هم مطالبه کنید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
توجه داشته باشید که 1 دانگ مذکور مورد انتقال قرار نگرفته است و در حقیقت و به طور رسمی و قانونی ، به نام پدر بود . بنابراین فروش مال غیر صورت نگرفته است . در صورتی که عروس ، سند مالکیت 1 دانگ را داشته باشد ، می تواند از سهم خود بهره ببرد . البته که در آن صورت نیز ، به دلیل مشاعی بودن ملک ، نمی تواند بدون اذن شریک دیگرش ، ( که شما هستید ) ، از خانه استفاده کند و شما می توانید دادخواست خلع ید مشاعی رل در یکی از دفاتر خدمات قضایی به ثبت برسانید .

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر انتقال قطعی به نام شما صورت گرفته باشد آن عروس نمی تواند اقدامی در جهت گرفتن آن مهر کند مگر در شرایط خاص بر اساس شرایط قرارداد موجود

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام مستحضر باشید پدر می‌توانسته 5 دانگ را منتقل کند و نسبت به 1 دانگ مالکیتی نداشته

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
امکان فروش وجود دارد

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

دادخواست خلع ید به دادگاه تقدیم نمایید . در خصوص فروش یک دانگ متعلق به عروس با توجه به این که در سند رسمی ازدواج به او تعلق گرفته نافد نمی باشد .

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
طبق قانون ، یک دانگ متعلق به عروس میباشد ولی امکان خلع ید از ملک وجود خواهد داشت

خیر شما میتوانید شکایت فروش مال غیر نسبت به یک دانگ بر علیه پدر خود را مطرح نمایبد و ..

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام خیر حق فروش میزانی که قبلا مهر شده را نداشته

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام

با توجه به توضیحات شما، به نظر می‌رسد که یک دانگ از منزل مذکور به نام عروس پدر شما در قباله آمده و او ادعا می‌کند که این دانگ متعلق به اوست. در این صورت، شما می‌توانید با ارائه مدارک و مستندات مربوطه، از جمله سند مالکیتی که به نام شما است، به دادگاه مراجعه کنید و شکایت خود را مطرح کنید. در اینجا، دادگاه بررسی می‌کند که آیا این دانگ واقعاً متعلق به عروس پدر شما است یا خیر. اگر دادگاه به این نتیجه برسد که این دانگ متعلق به عروس پدر شما است، شما باید با او توافق کنید که چگونه بهترین راه برای این مسئله است. اما اگر دادگاه به این نتیجه برسد که دانگ متعلق به شماست، عروس پدر شما باید از منزل خارج شود و شما مالکیت کامل بر منزل را دارید. در این صورت، شما می‌توانید با رعایت قوانین و مقررات مربوطه، اقدام به تخلیه عروس پدر خود کنید.

درباره سوال دوم، بر اساس قوانین و مقررات مربوط به خرید و فروش ملک، پدر شما می‌توانسته منزلی که در مهریه عروس دیگرش بوده و به دانگی از آن متعلق به او بوده را به شما بفروشد و سند مالکیت آن را به نام شما ثبت کند، در صورتی که عروس پدر شما با این معامله موافق بوده باشد و به صورت رسمی تأیید شده باشد. بنابراین، اگر پدر شما مستندات و مدارک مربوط به معامله را دارد و عروس پدر شما نیز با این معامله موافق بوده باشد، می‌توانید به دادگستری مرکز شهرستان خود مراجعه کرده و از کارشناسان حقوقی مشاوره در این زمینه بگیرید. همچنین، می‌توانید با مراجعه به دفتر املاک و یا وکیل خود، نسبت به این مسئله مشورت کنید و از نظر ایشان در خصوص مدارک و قوانین مربوط به خرید و فروش ملک استفاده کنید.