مشاوره حقوقی رایگان - ابطال طلاق

چنانچه صیغه طلاق طبق رای دادگاه جاری نشده باشد، جهت ابطال طلاق ایا میتوان با ارائه لایحه ای از دادگاه صدور رای اولیه درخواست ابطال آنرا نمود؟یا میبایست دادخواست دیگری تنظیم و ارائه داده شود؟

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

بسته به زمان دارد اگر منقضی شده باشد باید دباره درخواست داد

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،سؤال شماناقص است،ولی بدانیدکه بعدازابلاغ رأی 3ماه فرصت مراجعه به دفترطلاق داریدوالامنقضی خواهدشد.موفق باشید

محمد سعيد  ثمري

محمد سعيد ثمري :

استان :

پس از إصدار راي طلاق ، طرفين ملزم به اجراي مفاد حكم در دفتر طلاق در مدت زمان معين شده هستند ، در صورت عدم حضور در دفترخانه طلاق ، راي منتفي ميشود.

پرسشگر :

باتشکر از وکلای محترم
شاید سوال ودرست مطرح نکردم
در تاریخ 1396/8/29 گواهی عدم امکان سازش طی طلاق توافقی صادر ودر همان تاریخ ضمن مراجعه زوجین به دفترخانه طلاق ثبت وطلاقنامه صادر میشود،صیغه طلاق جاری شده است اما نه طبق مفاد رای دادگاه ،بعنی طبق رای دادگاه زوجه در قبلال طلاق با بذل کل مهریه اش که 200سکه طلا (در سند نکاحیه 100سکه طلا مهریه زوجه میباشد)وهیچ گونه اشتباهی نیز صورت نگرفته توافق زوجین چنین بوده که زوجه 200سکه را در قبال طلاق بذل نماید ،که 100سکه را طبق سند نکاحیه زوجه بذل نموده ولی تکلیف 100سکه دیگر را که اضافه بر مبلغ مهریه اش میباشد معیین نشده ولی صیغه طلاق جاری شده است.طلاق خلع ایام عده باقی است
سوال این است،طبق رای دادگاه دز قبال بذل 200سکه میبایست صیغه طلاق جاری میشد ولی زوجه فقط میتوانسته ،100سکه را بذل نماید وطبق توافقات شفاهی طرفین که در رای دادگاه به ان پرداخته نشده است چنین توافق نمودند چنانچه زوجه تا پایان مدت عده 100سکه را که مدیون به زوج.میباشد نپردازد یعنی رچوع زوجه به مابذل که در اینصورت زوج حق رجوع خواعد داشت،
اما متاسفانه زوجه که طلاق نامه را در ید خود دارد،اکنون حاضر به قبول توافق شفاهی انجام داده نبوده و دفترخانه ای که طلاقنامه را صادر نموده نیز میفرماید چون در رای دادگاه به این موضوع پرداخته نشده است ومشخص نشده که چرا100سکه بیشتر ازمهریه مندرج در سند نکاحیه بعنوان کل مهریه زوجه ثبت شده ،طلاق مذکور طبق رای دادگاه اجرا شده وصحیح میباشد بتظر بنده .در صورتیکه چنین حرفی صحت داشته باشد دفترخانه میبایست قبل از اجرای صیغه طلاق از دادگاه صادر کننده رای در این خصوص پرسش نموده وبعدازجوابیه دادگاه اقدام به جاری نمودن صیغه طلاق وصدور طلاقنامه میکرد.
اکنون تکلیف چیست؟اینکه صیغه طلاق طبق رای دادگاه صادرنشده محرز است،اکنون راهکار کدامست،با ارائه لایحه به دادگاه صدور رای اولیه ابطال طلاق مذکور را میبایست درخواست نمود؟یا دادخواست دیگری میبایست ارائه شود با توجه به اینکه تا اتمام ایام عده ایام زیادی باقی نمانده است.

پرسشگر :

ادامه سوال قبل
یعنی مفاد حکم به درستی اجرا نشده که صیغه طلاق جاری شده است،
پس طلاق مذکور نمیتواند صحیح باشد ،جهت ابطال ان راهکار چیست؟

پرسشگر :

ادامه از قبل
یعنی صیغه طلاق جاری شده ولی مفاد حکم اصداری دادگاه احرا نشده است،ایا چنین طلاقی صحیح است؟

پرسشگر :

جناب اقای جلایری نیا
صیغه طلاق جاری وطلاقنامه صادر شده است ولی مفاد رای دادگاه هنوز اجرا نشده بوده که دفترخانه اقدام به اجرا وثبت طلاق مینماید،بدان معنی که دفترخانه قبل از اجرای مفاد رای دادگاه چنین طلاقی را اجرا وثبت نموده است.

پرسشگر :

جناب اقای محمد سعید ثمری
مفاد حکم دادگاه اجرا نگردیده ولی طلاق اجرا وثبت شده است،یعنی تکلیف 100سکه از مبلغ مبذوله مشخص نگردیده و زوجه چگونه میتوانسته مبلغی را که جزو دارایی هایش نبوده بذل نماید ،به مثابه اینکه بنده اتومبیل متعلق به شخص دیکری را که جزو داراییها ومایملک خودم نمیباشد بذل نمایم ،ایا امکان این وجود دارد که زوجه بدین طریق بذلی نماید وصیغه طلاق جاری شود؟

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
تحت شرایطی باید درخواست اعاده دادرسی بدهید
یا اینکه دا‌دخواست بدهید