مشاوره حقوقی رایگان - استنکاف از حضانت فرزند توسط مادر

باسلام
باتوجه به اینکه حضانت بچه تا 7 سال با مادر است و این هم حق و هم وظیفه اوست ، آیا در صورتی که از انجام این وظیفه خودداری کند،چه عواقبی دارد و مرجع رسیدگی کجاست؟آیا شکایت کیفری باید کرد؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر مادر شرایط نگهداری نداشته باشد در این صورت برعهده پدر است

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

پدر میتواند با دلایل عدم صلاحیت مادر حضانت فرزند را از قبل سن 7 سال بگیرد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
تحت شرایطی بله قابل شکایت است و پیگیری
و فرزند به دیگری سپرده خواهد شد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

طبق قانون الویت تا هفت سالگی با مادر است واگر مادر شرایط نگهداری را نداشته باشد بر عهده پدر است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
حضانت فرزند از مادر سلب و به پدر داده خواهد شد

شما باید دادخواست سلب حضانت به
علت عدم صلاحیت مادر را مطرح نمایید و

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

تا زمان اجرای حکم طبق ماده 40 قانون خانواده و با اطلاع دادگاه بازداشت میشود.

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

پدر میتواند با دلایل عدم صلاحیت مادر حضانت فرزند را از قبل سن 7 سال بگیرد

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام شکایت کیفری مد نظر نیست اینجا بلکه صرفا از تکلیف خود صرف نظر کرده است حضانت از ایشان سلب می‌شود

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام در این زوج می تواند عدم صلاحیت را اثبات نماید

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

هیچ عواقبی ندارد. هیچ شکایت کیفری نمی توان کرد.

رضا زيرک باش

جناب آقای رضا زيرک باش:

باسلام این موضوع در ماده 41 قانون حمایت خانواده آمده و قاضی در این خصوص طبق مصلحت طفل تصمیم مقتضی می گیرد. هیچ محدودیتی در صدور رای به الزام یا واگذاری کامل به اشخاص غیر پدر و مادر و تعیین ناظر نیامده و دست قضات باز هست و استنکاف از رای قاضی منجر به بازداشت خاطی خواهد شد.

ابوالفضل میر جوادی

جناب آقای ابوالفضل میر جوادی :

با سلام ؛ در صورت عدم انجام تکالیف مادر بعلت عذر موجه ؛ وظیفه بر عهده پدر خواهد بود

سجاد یاوری

جناب آقای سجاد یاوری :

با سلام، وفق ماده 54 قانون حمایت خانواده 1391، این موضوع جرم انگاری شده است

زین العابدین محیط

جناب آقای زین العابدین محیط :

به نظر هیچ ضمانت اجرایی نداره وامکان الزام ایشان نیست

حسن فضایلی راد

جناب آقای حسن فضایلی راد :

باید از دادگاه خانواده الزام به حضانت را درخواست نمائید و در صورت استنکاف ،فرد مستنکف تا زمان اجرا بازداشت و به پرداخت جزای نقدی درجه 8 محکوم میشود.

یوسف رونقی

جناب آقای یوسف رونقی :

سلام
حضانت هم حق هست و هم تکلیف
از طریق دادگاه خانواده درخواست الزام به پذیرش حضانت بدهید

مهسا ستایش نیا

سرکار خانم مهسا ستایش نیا :

در این صورت حضانت از مادر سلب می شود مگر اینکه دادگاه تشخیص دهد که حضانت پدرهم برای فرزند به صلاحش نیست.

محمد صادقیان

جناب آقای محمد صادقیان:

سلام و عرض ادب خدمت شما
امکان بازداشت وجود دارد

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

مسولیت حضانت از فرزند به شما محول می‌شود

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
حضانت همانطور که حق بر والدین است تکلیف نیز به حساب می‌آید. بنابراین مادر مکلف است که طبق قانون، فرزند خود را تا 7 سالگی نگهداری کنید اما قانونگذار، در مباحث خانوادگی، وی را نمی‌تواند الزام کند.

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

سلام باید دادخواست سلب حضانت به علت عدم صلاحیت مادر را مطرح نمایید

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام

در صورتی که مادر به وظیفه حضانت فرزند خود از نظر فرهنگی، اخلاقی، جسمی یا روحی خودداری کند، می‌توانید به دادگاه خانواده مراجعه کرده و درخواست تغییر حضانت را از مادر به دیگری ارائه دهید. در این مورد، دادگاه با بررسی شرایط و فاکتورهای مختلف، تصمیم خود را برای تغییر حضانت اعلام می‌کند. در بعضی از موارد، بسته به شرایط و تحلیل دادگاه، تغییر حضانت به پدر فرزند، خواهر یا برادر بزرگسال و یا حتی به یک نفر ثالث اعطا می‌شود.

در صورتی که خود شما به مرجع قضایی شکایت کنید، باید شواهدی را ارائه دهید که نشان دهد مادر از انجام وظیفه حضانت خودداری کرده است. این شواهد می‌تواند شامل اظهارنامه‌ها، شواهد پزشکی، شواهد شاهدان و شواهد دیگری باشد که نشان دهنده عدم انجام وظیفه حضانت توسط مادر باشد.

در صورتی که شواهد و مدارک نشان دهنده جرمی باشند، می‌توانید از طریق وکیل خود شکایت کیفری کنید. در این صورت، مرجع قضایی مختص به جرم مورد شکایت، مثلاً دادگاه کیفری، بررسی و تصمیم‌گیری خواهد کرد.