مشاوره حقوقی رایگان - ایا میتوان با وجود حقوق مستمری همسر، همزمان مستمری پدر هم دریافت کرد؟

سلام. روزبخیر. پدر من بازنشسته تامین اجتماعی بودن که فوت شدن و مادرم مستمری بگیر پدرم هستن. البته مادرم چند سال پیش از فوت پدرم اقدام کردن و از همسر اولشون که شهید شدن هم تحت عنوان حقوق ایثارگری ماهانه دریافت میکنن. سوال بنده اینه که پدربزرگم چندساله فوت شدن و حقوقشون به مادربزرگم میرسه.. اگر خدایی نکرده مادربزرگم فوت کنن حقوق پدربزرگم قطع میشه یا باز مادرم میتونن مستمری پدر هم دریافت کنند؟؟ البته نیتشون اینه که به یکی از خاله‌‌هام ببخشن. ضمن این که یکی دیگه از خاله هام هم از همسرش جدا شده و مثل مادرم مجرده. حقوق پدربزرگ علاوه بر خالم به مادرم هم میرسه یا فقط خالم دریافت کننده هستن‌؟؟؟ پیشاپیش ممنون از پاسخگوییتون‌

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

خیر مادر شما نمی‌تواند مستمری پدر بزرگ را دریافت کند ولی اگر خاله شما طلاق گرفته باشد و منبع درآمد و مستمری نداشته باشد میتواند حقوق پدر خود را دریافت کند

رضا  اميري زاده

جناب آقای رضا اميري زاده :

سلام: وقت بخیر. در صورت زنده بودن مادربزرگت هم چنانچه مادرت و خاله ات بی شوهر باشند می توانند از مستمری پدرشان استفاده کنند.
رضاامیری زاده وکیل پایه یک دادگستری استان قم.
amirizadeh.blogsky.com
amirizadeh.vakil@gmail.com
r_amirizadeh @

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
خیر ممکن نیست.
می توانید از بیمه پیگیری کنید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
خیر؛ همزمان نمی‌توان از دو مستمری استفاده کرد. بنابراین طبق قانون در صورت وجود خواهر، این خواهر شما هستند که می‌توانند از حقوق مستمری دیگر استفاده کنند و از آن بهره‌مند شوند.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
خیر
فقط یک مستمری قابل مطالبه است

ولی خاله میتواند درخواست مستمری پدر را نماید

حسن فضایلی راد

جناب آقای حسن فضایلی راد :

هر نفر می‌تواند فقط از یک صندوق مستمری دریافت نماید. و دریافت همزمان از دو مرجع امکان پذیر نیست

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

خیر هر شخص فقط می تواند دریافت کننده یک مستمری باشد

مریم گنجی

مریم گنجی :

درود
امکان دریافت دو مستمری وجود ندارد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

سلام

در صورتی که پدربزرگتان فوت شود، حقوق بازنشستگی وی به نزدیک‌ترین وراث او (مادربزرگتان) تعلق می‌گیرد. اما در صورتی که مادربزرگتان نیز فوت کند، حقوق بازنشستگی پدربزرگتان قطع می‌شود مگر دختران مجرد و بیکار باشند

در مورد دریافت مستمری همزمان توسط مادرتان از سوی تأمین اجتماعی و همچنین پدربزرگتان، باید گفت که اصولاً دریافت همزمان مستمری از دو منبع مختلف مانند تأمین اجتماعی و بازنشستگی پدربزرگتان، ممکن نیست. با این حال، در صورتی که مستمری پدربزرگتان به کسی از وراثت او واگذار شده باشد، این شخص می‌تواند مستمری را دریافت کننده قرار بگیرد. در هر صورت، برای کسب اطلاعات دقیق تر و راهنمایی های بیشتر، به دفتر تأمین اجتماعی نزدیک‌ترین مرکز درمانی یا واحد خدمات اجتماعی مراجعه کنید.