مشاوره حقوقی رایگان - الزام به ایفای تعهد مالی

با سلام . در خصوص پرونده ای با حکم قطعی الزام به ایفای تعهد مالی، کارشناس اجرای احکام تو نامه کارشناسی نوشتن که بسیاری از عیوب ماندگار هستند، مبلغی رو به عنوان خسارت وارده به خواهان معین کردند. حالا محکوم له این مبلغ رو از اجرای احکام گرفته، آیا در ازا دریافت این مبلغ موظف به رفع نواقصه یا مبلغ چون به عنوان خسارت تعیین شده متعلق به خود محکوم‌له میباشد؟!؟
و یه سوال دیگه، بطور کلی اگه محکوم له ،مبلغ محکوم به بابت تعهدات قراردادی رو بگیره ولی بابتش در جهت عمل به تعهدات اقدامی نکنه، از محکوم علیه چه کاری برمیاد؟محکوم علیه چه مشکلاتی رو میتونه برای محکوم له ایجاد کنه ؟؟؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

در مورد اولی، اگر محکوم به پرداخت مبلغی به عنوان خسارت تعیین شده است، این مبلغ به عنوان جزء حکم قطعی به صاحب حق مطالبه متعلق می‌شود و محکوم به پرداخت آن است، بنابراین اگر عیوبی در اجرای حکم وجود دارد، محکوم له موظف به رفع آنهاست، چون این عیوب مانع از اجرای صحیح حکم قطعی می‌شوند.

در مورد دوم، اگر محکوم به پرداخت مبلغی به عنوان تعهدات قراردادی است، ولی عمل به تعهداتش نکرده است، صاحب حق مطالبه می‌تواند برای اجرای حکم و دریافت مطالبات خود، به دادگاه ارجاع دهد و از راه‌هایی مانند اجرای جریمه برای تأخیر در اجرای حکم استفاده کند. همچنین، اگر محکوم له به تعهداتش عمل نکند، ممکن است به دلیل تأخیر در پرداخت مطالبات، به جریمه و سود خساراتی متحمل شود.