مشاوره حقوقی رایگان - ارث

با سلام اینجانب تک فرزند ذکور مادرم هستم که ایشان به رحمت خدا رفته اند همسر مادر بنده مدت 5 سال هست که بی دلیل منزل را ترک نموده و منزل مادرش زندگی مینمود و یک واحد استیجاری هم تهیه کرده بود که مادرم در انجا تنها سکونت داشتند که البته این واحد هم پس از به اجرا گذاشتن مهریه و اخذ حکم توقیف اموال مجبور به تمدید شد تا مادرم حکم ماخوذه را به اجرا نگذارد. پس از فوت مادر وی با استفاده از شرایط روحی اقدام به اخذ کلید واحد مذکور ، گوشی های موبایل ، انگشتر و سایر اشیا متعلق به مادرم از مادر بزرگم که اصلا در شرایط مناسبی جهت تصمیم گیری نبود نموده و فورا اقدام به فسخ قرارداد منزل و تخلیه و انتقال اثاث منزل مادرم به مکان نامعلوم نموده است حال سوال این است:
1- ایا ایشان میتوانسته بدون حضور وراث و کسب تکلیف از انها وسایل منزل که عمدتا متعلق به شخصی مادر بنده بوده بنماید یا خیر ؟ اگر خیر به چه عنوان باید طرح دعوی کرد
2- دوخط اعتباری و عدد گوشی تلفن همراه که بنده برای مادرم خریداری نموده بودم را تصرف کرده و حتی بنده برای لحظاتی در حضور خود ایشان خواهان برداشت تعدادی شماره تلفن که متعلق افرادی است که مادرم مدیون انها بوده و بنده جز اسم چیزی از انها در دست ندارم شدم امتناع نمودند با برگه حصر وراثت نیز به مراکز تلفن همراه مراجعه نمودم که اعلام داشتند تنها در صورت حضور همه وراث یا اخذ وکالتنامه انتقال سند یا قطع خط های مذکور میسر خواهد. آیا با توجه به اینکه بنده رضایت در استفاده از این خط ها توسط ایشان ندارم و 62.5 درصد ماترک متوفی سهم ارث من بوده نمیتوانم درخواست قطع خطوط را انتقال سند انها را داشته باشم؟

پاسخ ها :

مهدی مقدم

جناب آقای مهدی مقدم :

سلام.
1:خیر، هرگونه دخل وتصرف درماترک باید باتوافق ورضایت تمام وراث باشد.
دعوی تحت عنوان مطالبه سهم الارث قابلیت استماع دارد.
2؛بدوا خیر. شما میبایست با طرح دعوی تقسیم ترکه به دادگاه واعلام تمامی ماترک خواستارتقسیم برمبنای سهم الارث شوید و بعد از صدور رای به میزان سهم الارث خویش امکان تصرف وبازپس گیری خواهیدداشت.
همچنین درصورت طرح دعوی تقسیم ترکه. نیازی به طرح دعوی مورد یک( مطالبه سهم الارث ) نیست.
موفق باشید.