مشاوره حقوقی رایگان - مزاحمت ملکی

باسلام وتقدیم احترام
پدربزرگم زمینی به مساحت تقریبی3000متر باعنوان"زمین پشته نهالکاری شده" که دارای نسق سال1348شاهنشاهی است، طی یک فروشنامه درسال 1380به پدرم برگزار نموده،امسال یکی از زارعین مدعی شده از وسط ملک ما حق عبور داره، ومیگه من100سال است که از اینجا عبور میکنم، درحالیکه در سال1375همین شخص از پدر بزرگم توافق نامه گرفته و از قسمتی دیگر راه مستقیم به مزرعه خودش داره. اما الان میگه اون راه واون توافق، برای همون بخش مزرعه هست. درحالی که مزارع ایشان کاملا وبدون معارض و مزاحم به هم پیوسته است. وحتی راه آبیاری همه زمینهایش جدا و غیر این راه مورد دعواست، و زمین ما هم قبل از سال1380کلا زیر کشت درختان صنوبر بوده،متاسفانه نقشه هوایی سالهای 73و80موجوده ما ما سال75که درختکاری کاملا مشهوده،موجود نیست. وسال 80 پدرم درخت رو بریده و برای خودش ساخت وساز کرده ولی چندباری بهشون اجازه داد تا عبور کنن.اما اکنون اونها مدعی راه هستند واجازه فنس کشی رو هم به ما نمیدن ودروازه ورودی ملک ماروهم تخریب کردن. متاسفانه چندنفر ازاهالی وچندنفر از اعضای شورای روستا نیز براشون استشهادیه امضاکردن که اینهااز قدیم میرفتند ومی امدند. درحالیکه نه پدر بزرگم ونه پدرم به عنوان مالک به اینها اجازه ویا سندی ندادن. به جز همون راه دیگری که برایش توافقنامه دارند. حالا سوال
آیا اونها حق عبور از ملک مارو دارند یاخیر؟!

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
با توجه به اظهارات شما جهت ارایه راهکار قانونی نیاز به بررسی جزئیات توافق فی مابین است

طبق قانون اگر از قدیم ، حق ارتفاق برای همسایه وجود داشته باشد این حق ارتفاق قابل تغییر نیست و

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

تشخیص امر با قاضی رسیدگی کننده از طریق ارجاع امر به کارشناس می باشد .