مشاوره حقوقی رایگان - چک انتقال سند

با سلام
در مبایعه نامه ای خریدار هفت فقره چک به فروشنده میدهد.در مبایعه نامه مشخصات همه چکها قید میشود.
چک آخر بااین مضمون"مبلغ 4 میلیون تومان بابت ضمانت نزد بنگاه تا بابت انتقال سند"
بدلیل دیر سند زدن فروشنده ، خریدار از وصول چک مزبور جلوگیری کرده و بدلیل خسارت تا خیر سند شکایت ورای هم گرفته است.
چک همچنان نزد املاک هست.
بندی در توضیحات مبایعه نامه قید شده که "چنانچه هر یک از چکها ظرف مدت 48 ساعت پاس نگردد خریدار بایستی 30 میلیون خسارت به فروشنده بدهد"
با توجه به گذشت 2 سال وامتناع خریدار و املاک از وصول چک این خسارت 30 میلیون قابل مطالبه است؟
در کل فروشنده چه اقداماتی انجام دهد بهتر است؟
سپاس فراوان

پاسخ ها :

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام ، با توجه به این که چک های شما پاس نشده اند می توانید در صورت در دست داشتن لاشه چک و گواهی عدم پرداخت و با استناد به قرارداد جهت مطالبه مبلغ خسارت به دادگاه مراجعه کنید.

پرهام پیران

جناب آقای پرهام پیران:

با توجه به اهميت موضوع به وكيل دادگستري جهت رويت مدارك و ارائه پيشنهاد اقدام كنيد