مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارث

با سلام و خسته نباشید
سوال بنده راجب تقسیم ارث پدربزرگم هست که هنوز اقدامی نشده واسش ، پدربزرگم چندسال پیش فوت کردن ، 5 پسر داشتن و 3 دختر (دو دختر مجرد و یک پسر مجرد) ، به جز پدر بنده که دچار مشکل مالی شده هیچکدام از پسران و دخترانش و حتی همسرش اقدام به تقسیم ارث نمیکنن چون همگی دارن از ملک ها استفاده میکنن ، یکی از ملک ها که خودشون زندگی میکنند و دیگری هم به اجاره دادند ، خواستم بدونم پدر من میتونه برای دریافت سهم خودش از ارث اقدام کنه و روندش چجوره؟ مدتی بعد از فوت پدربزرگم یکی از پسراش هم فوت شدن و مادربزرگم میگه که چون بعدش فوت شده سهمش باید به اون برسه ، آیا این موضوع هم درسته؟

پاسخ ها :

محمد قائمی مهر

جناب آقای محمد قائمی مهر :

با سلام ؛ نظر به اینکه هر کدام از وراث متوفی حق و اختیار تقدیم دادخواست تعیین تکلیف ماترک را دارد لذا
پدر شما می تواند از حق خود استفاده نماید . در مورد سهم الارث حاصل از فوت فرزند پس از پدر نیز هر یک از وراث به میزان سهم خود ارث می برند و سهم مادر از ماترک فرزند یک ششم می باشد .

سيدمحمد  ملازم امام

جناب آقای سيدمحمد ملازم امام :

با سلام
ابتدا باید برای دریافت انحصار وراثت با ارزش نامحدود اقدام شود سپس از طریق توافق بین ورثه ، اموال به جا مانده تقسیم شده و یا بفروش رسیده و پول آن بین وراث تقسیم شود . (یک هشتم سهم مادربزرگ شما و الباقی به نسبت 2 سهم هر پسر و 1 سهم هر دختر) اگر توافقی حاصل نشد باید از طریق دادگاه درخواست تقسیم ماترک و درصورت عدم امکان تقسیم ، صدور دستور فروش و تقسیم وجه حاصله بین وراث را بدهید .
توجه داشته باشید که ؛
1- از ماترک قبل از تقسیم یا فروش باید دیون پدربزرگ پرداخت شود.
2 - عموی مرحوم شما هم سهمش به ورثه یعنی زن ، فرزند و مادربزرگتان میرسد .
3 - غیر از راههای فوق ، پدرتان می توانند به صورت توافقی یا از طریق دادگاه برای گرفتن اجرت المثل دوران تصرف هر یک از ورثه نسبت به اموال بعد از تاریخ فوت پدربزرگتان و از زمان شروع تصرف نسبت به هر یک از املاک اقدام کنند.