مشاوره حقوقی رایگان - تغییر شعبه دادگاه تجدید نظر

باسلام واحترام
بنده یک ساله پروندم در دادگاه حقوقی تجدید نظر استان گیره،3بار اومدن رو پرونده وهر بار نقصی پیدا کردند و...ما برطرف کردیم و...قاضی بیدلیل لج افتاده،میخوام شعبه رو عوض کنم(طرف پروندم منابع طبیعیه)،امکانش هست؟

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام و عرض ادب نمی‌توان شعبه را عوض کرد

لذا می‌توانید به رئیس مجتمع مراجعه نمایید و مشکل خود را بگویید

سیدمسعود حیدری

جناب آقای سیدمسعود حیدری :

مطابق ماده 391 قانون آیین دادرسی دادگاه ­های عمومی و انقلاب در امور مدنی که در سال 59 با هدف پاسداری از اصل استقلال قاضی، تامین امنیت قضایی و جلوگیری از سو استفاده­ های احتمالی افراد تصویب شده، بیان می­کند “پس از ارجاع پرونده، نمی­توان آن را از شعبه مرجوع الیه اخذ کرد و به شعبه دیگر ارجاع داد مگر به تجویز قانون، رعایت مفاد ماده 391 قانون آیین دادرسی دادگاه­ های عمومی و انقلاب در امور مدنی در مورد رسیدگی کلیه دادگاه­ ها و دادسراها، الزامی می­باشد.”. موارد استثنا بر این اصل وجود دارد که به شرح زیر می­باشد:

الف) طرح ایراد رد دادرس و صدور قرار امتناع از رسیدگی از ناحیه وی (مطابق موضوع مواد 91 و 92 قانون)

ب) در صورت مجتهد بودن قاضی، آن گاه که وی حکم قانون را خلاف شرع بداند (مطابق تبصره ذیل ماده 3 قانون)

ج) وجود دعوی مرتبط و طرح ایراد مزبور (مطابق ماده 103 و بند 2 ماده 84 و ماده 89)
حیدری وکیل دادگستری