مشاوره حقوقی رایگان - اثبات مالکیت اراضی

با سلام
پدربزرگم در سالهای قبل از انقلاب در یکی از روستاها مالک اراضی به مساحت بسیار زیادی بوده و مدرکی که در حال حاضر ما داریم؛ برگه سند بنچاقی قدیمی که مربوط به قبل از انقلاب است می باشد. در سند قید شده که حد فاصل فلان روستا تا روستای بعدی مربوط به ایشان است و کدخدایان یا بزرگان آن منطقه در آن زمان در ذیل سند؛ این موضوع را گواهی کرده اند. فرزندان ایشان به علت مهاجرت به شهر، پیگیری مالکیت این اراضی را از آن زمان تا به الان ننموده اند و به عبارتی آن را رها کرده اند؛ به طوریکه در حال حاضر در قسمتی از این اراضی پادگان نظامی و جاده احداث شده است.
آیا با توجه به گذشت چندین سال میتوان مالکیت این اراضی را اثبات نمود؟ و در صورت اثبات آیا میتوان ارزش ریالی این اراضی را از دولت یا متصرفین فعلی دریافت کرد؟ و برای اقدام از کجا باید شروع کنیم؟
با تشکر

پاسخ ها :

مرتضی عالی دایی احمدی

جناب آقای مرتضی عالی دایی احمدی:

بله از طریق ماده 135 قانون برنامه سوم توسعه