مشاوره حقوقی رایگان - رضایت مالک سرقفلی

با سلام و خسته نباشید.....
بنده صاحب 3 دانگ سرقفلی مغازه ای بودم که قصد فروش مشاعی به شریکم که صاحب 3 دانگ دیگر بود را داشتم، ابتدا اظهارنامه ای به وراث که 26 ورثه بوده و بنده جز دو تن از وراث بقیه را نمیشناسم و آدرس آنان را از اون دو نفر جویا شدم که اظهارنامه بدرستی به اکثر وراث نرسیده با عنوان قصد فروش که بدوا به وراث ابلاغ میگردد، بعد از گذشت دو ماه از ارسال اظهارنامه جوابی از طرف وراث نیامد و مغازه را معامله کردیم، الان خریدار (شریکم) مبلغ 25میلیون تومان بابت رضایت مالک نگه داشته، من چه اقدام قانونی میتوانم بکنم که از دادگستری حکم بگیرم؟ آیا میتوانم با تنظیم دادخواست مبنی بر مجهول المکان وراث، اقدام قانونی کنم یا سایر اقداماتی که مد نظر شماست کنم که زودتر به نتیجه برسم؟ البته عارضم که در شهرستان ما قانون روابط بین موجر و مستاجر اجرایی نمیباشد با تشکر

پاسخ ها :

رویا کرامتی

سرکار خانم رویا کرامتی:

سلام.
قبل از ارائه پاسخ پرسشتان توضیح کوتاهی در خصوص سرقفلی بدهم تا شاید منظورتان مالکیت عین نبوده باشد چراکه در عرف ممکن است آن را هم سرقفلی بگویند و در حالیکه در مفهوم و اثر حقوقی بسیار متفاوت است.و بنابراین شما ابتدا باید دقیقا نوع حق خود را شناسایی کنید.
چنانچه قرارداد اجاره شما مشمول قانون سال 56 باشد حق شما سرقفلی است.که در اینصورت چنانچه برلی انتقال منافع آن که در اینجا میفرمایید نصف منافع متعلق به شما بوده، در قرارداد اجازه برایتان در نظر گرفته نشده باشد، می بایست از طریق ثبت دادخواست به دادگاه صالح تحت عنوان تجویز انتقال منافع سرقفلی را واگذار میکردید.
چنانچه بدون دریافت حکم دادگاه این کار انجام شود مالک سرقفلی مستحق نصف حق سرقفلی خواهد بود.یعنی در خصوص جنابعالی اگر مستحق نصف حق سرقفلی (سه دنگ) باشید و بدون رضایت مالک و بعد بدون دریافت حکم دادگاه آن را منتقل کرده باشید،مستحق نصف حق خود هستید.
مگر اینکه با مطالعه دقیق پرونده راه های قانون دیگری باز شود.

فرزانه عزتي

فرزانه عزتي:

شما باید از طریق قانونی اقدام نمایید چون این انتقال به غیر میباشد و یکسری موارد را در اجاره نامه سرقفلی باید مطالعه کنم تا جواب صحیح به شما ارائه دهم .پس اگر نیاز به پاسخ درست دارید مدارک را ارسال کنید تا پاسخ درست دریافت کنید یا مدارک را نزد وکیل ببرید تا درست راهنمایی شوید دوست عزیز .