مشاوره حقوقی رایگان - ملاک تاریخ انتقال مال در داد خواست اعسارو فرار از دین

با سلام وتشکر از زحمات شما.در تاریخ 26/8/94دادخواست مهریه داد م و همسرم در 27/8/94 خودروی خود را فروخت . در تاریخ 9/9/95 حکم پرداخت مهریه قطعی شد و 2/3/96درخواست اجراییه آنرا نمودم.که با دادخواست اعسار همسرم که بتاریخ 16/3/96ثبت دفتر دادگاه شده مواجه شدم . ودر صورت اموالی که به پیوست دادخواست خود کرده بود ادعا کرده که هیچ مالی جز متثنیات دین ندارد در صورتیکه اموالی از او به دادگاه معرفی کردم که در ارزش گذاری آنها مبلغی کمتر از مهریه من است. دادگاه علی رغم انتقال مال بعد از دادخواست مهریه وانکار همین مقدار کم اموال که مورد شناسایی واقع شده دادخواست اعسار او را پذیرفته ومهریه ام را قسطی کرده است. با توجه به این دو خلاف آشکار و با توجه به تاریخ های ذکر شده که در انها انتقال مال تنها یک روز بعد از دادخواست مهریه ام صورت گرفته اما بیشتر از یک سال قبل از زمان دادخواست اعسار است ایا دادگاه درست رای داده است ودر صورت در خواست تجدید نظر آیا این رای ممکن است نقض شود وسوال دیگر اینکه برای شکایت فرار از دین آیا مبنای انتقال مال تاریخ درخواست مهریه است یا تاریخ دادخواست اعسار.
(با توجه به اطاله دادرسی در دادگاهها و زمانی که بیشتر از یک سال برای صدور حکم قطعی طی شده است در صورتیکه مبنا یک سال قبل از دادخواست اعسار باشد آیا اشکالی به قانون وارد نیست)
از همه دست اندر کاران تشکر دارم.

پاسخ ها :

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام ، از آنجا که مهریه دین مستند به سند رسمی و در فرضی که مهریه شما عندالمطالبه باشد، از روز عقد در دفتر خانه ازدواج ایشان مدیون شما محسوب شده پس فروش ماشین توسط همسرتان معامله به قصد فرار از دین محسوب می شود.

پرسشگر :

ضمن تشکر از پاسخ شما.در صورت در خواست تجدید نظر خواهی با توجه به انتقال مال و انکار هر گونه دارایی از طرف زوج آیا ممکن است اعسار او که در داگاه بدوی پذیرفته شده رد شود؟

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

چنانچه محکوم علیه تا 30 روز پس از ابلاغ اجراییه، ضمن ارائه صورت تمامی اموال خود دعوی اعسار خویش را اقامه کرده باشد، حبس نمی‌شود، مگر اینکه دعوی اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود.

یکی از تکالیف مدعی اعسار ارائه صورت تمامی اموال و دارایی خود همزمان با ارائه دادخواست اعسار است‌،
تبصره یک ماده 3 این قانون مشخص کرده است. طبق این تبصره، اگرمدعی اعسار خارج از مهلت مقرر در این ماده اقدام به طرح دعوی اعسار کند با سه شرط درخواست ایشان پذیرفته می شود:

ارائه صورت تمامی اموال و دارایی خود.
محکوم له آزادی وی را بدون اخذ تامین بپذیرد.
محکوم علیه به تشخیص دادگاه کفیل یا وثیقه معتبر و معادل محکوم به ارائه کند،
با تحقق این سه شرط، دادگاه با صدور قرار قبولی وثیقه یا کفیل تا روشن شدن وضعیت اعسار از حبس محکوم علیه خودداری و در صورت حبس، او را آزاد می‌کند، که از سیاق عبارت این تبصره به نظر می‌رسد که دادگاه در صورت معرفی کفیل یا وثیقه گذار معتبر، مکلف به صدور قرار مذکور در این تبصره است‌.موفق باشید