مشاوره حقوقی رایگان - فسخ بواسطه ثبت نشدن چک صیادی

سلام
بنده ملکی خریداری و شرط فسخ عدم پرداخت و وصول چک د ر مبایعه نامه قید شده بود...بنده همه چکها را پاس کردم و فقط چک آخری 50 میلیون تومان فراموش شده بود در سامانه ثبت شود . ولی چک در سر رسید موجودی داشت .
فروشنده بعد از یکماه اظهارنامه فسخ فرستاده و بعد 4 ماه شکایت فسخ ...

آیا امکان فسخ به علت ثبت نشدن چک صیادی است ..

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
به صرف آنچه در سوال آمده است نمی‌توان پاسخ دقیقی تقدیم داشت
باید دید مفاد قرارداد چه می‌گوید

سیده فاطمه کریم الحسینی

سرکار خانم سیده فاطمه کریم الحسینی :

باسلام
بستگی به مفاد قرارداد دارد و باید بررسی شود ولی به نظر می‌رسد فروشنده محترم به دلیل بالا رفتن قیمت ملک از عدم ثبت چک آخر جهت استرداد ملک به خودش سوء استفاده کرده باشد

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام چنانچه در قرارداد قید شده باشد عدم ثبت صیادی موجب حق فسخ میشود آنگاه میتواند فسخ کند وگرنه صرف تشریفات ثبت، حق فسخ نمیدهد

رضا زيرک باش

جناب آقای رضا زيرک باش:

سلام بهتر است اظهارنامه بدهید و بگویید که پول در حساب موجود است و از عدم ثبت چک مطلع تبودم و جهت رفع این موضوع مراجعه کنید و بگویید عدم ثبت از موارد فسخ در قراردادنیست حتما وکیل اظهارنامه را تنظیم کند

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

عدم ثبت در سامانه دلیلی بر فسخ نمی تواند باشد

مريم  عشري

سرکار خانم مريم عشري :

سلام. اینطور که در متن سوال نوشته شده شرط فسخ بابت عدم پرداخت و وصول چک در سر موعد قید شده است. هرچند عبارت عدم پرداخت و وصول چک عبارتی عام است که شامل هر فعل یا ترک فعلی (عدم ثبت چک در سامانه) می شود، ولی در مواضع شک و تردید در تفسیر مفاد قراردادی قضات معمولاً با استناد بر حاکمیت اصل لزوم و صحت قراردادها بر بقا و استحکام قرارداد رای میدهند.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
با توجه به صورت سوال از این شرط تعابیر متفاوتی می توان داشت و برای استخراج تعبیر اصلی باید متن قرارداد تان مطالعه شود اما در حالت کلی می توانید با ارسال اظهارنامه موارد لازم را به فروشنده اعلام نمایید اما توجه داشته باشید مفاد اظهارنامه اهمیت بالایی دارد و بهتر است یک وکیل آن را برای شما تنظیم کند

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به اینکه چک موجودی داشته به نظر دادخواست فسخ با این شرایط نتیجه ای نخواهد داشت

محمدسجاد بقائی اردستانی

جناب آقای محمدسجاد بقائی اردستانی :

سلام خیر. چون چک در این حالت و به عنوان یک سند عادی قابل وصول و پیگیری و حتی پرداخت می باشد.البته بستگی به نظر دادگاه هم دارد.اگر صریحا نوشته شده باشد به دلیل عدم پاس شدن فسخ شود آنگاه امکان دفاع ضعیف است اما اگر نوشته شده باشد که به دلیل عدم پرداخت فسخ شود امکان دفاع قوی تر است چون امکان پرداخت وجود داشته است بطور کلی

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

خیر به نظر نمیرسد فسخ امکان داشته باشد ولی جهت اطمینان باید مفاد قرارداد بررسی شود

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
ممکن است
البته قابل دفاع توسط شما میباشد

احمدرضا گل شیرازی

جناب آقای احمدرضا گل شیرازی :

با سلام کاربر محترم شرایط فسخ دقیقا بستگی به متن مندرج در مبایعه نامه داره اما به نظر میرسه بتونید دفاع کنید .

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
مراد از ثبت چک و فلسفه آن پاسخ شدن و وصول آن است و اگر فروشنده به این مقصود خود نائل شده باشد حق فسخ نخواهد داشت.

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

خیر مگر فسخ در صورت ثبت نشدن به صراحت پیش بینی شده باشد