مشاوره حقوقی رایگان - عدم امضای مستاجر برای واحد استیجاری تجاری

با سلام
وکلای محترم دادراه
اینجانب یه باب تجاری رو به مستاجر، که آشنای پسرم بوده، اجاره دادم.
مورد اجاره یه رستوران فعال با لوازم کامل بوده.
مستاجر یه رسید پول پیش از بنده گرفتند و الان سه ماهه در ملک استیجاری مستقر شدند و چند روزی هست که تعطیل کردند، و از روز اول از امضای اجاره نامه امتناع کردند و برای تسویه بیمه و سایر مسائل صنفی نیز امتناع میکنند.
متاسفانه توی سه ماه نیز کرایه ماهیانه پرداخت نکردند.
حال مستاجر مطالبه مبلغ ودیعه رو دارند و پیرو همین مسئله، علیه بنده اظهارنامه ارسال نمودند.
حال اینکه روز اول شفاها با مستاجر توافق شده بود که در صورت فسخ اجاره نامه، باید مستاجر دیگری مستقر نماید.
حال بنده چگونه باید پیگیر مطالبات خودم باید باشم؟
ممنون از راهنماییتون.

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام
1سوالتان گنگ است - 2آیا اجاره پرداخته اند یا خیر؟ 3دلیل فسخ اجاره چیست ؟ چه مطالباتی تقاضا دارید؟ اجاره ؟ خسارت ؟ و .... سوال را واضح و جدا گانه مظرح نمایید

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام ، با توجه به سئوال شما هرچند قرارداد به صورت شفاهی بوده ولیکن اصل آن در نزد محاکم معتبر می باشد، اما اینکه ایشان از امضاء قرارداد خودداری کردند دلیل بر هم خوردن اجاره نمی باشد، حال برای شما راه حل های مختلفی می توان در نظر گرفت که در وهله اول پیشنهاد می شود با سازش با طرف مقابل نسبت به حل مشکل اقدام نمایید، زیرا ورود به رسیدگی قضایی بسیار زمان بر و هزینه بر است ، اگر راه حل مذکور جوابگو نبود پیشنهاد می شود جهت تدارک اقامه دعوی به وکیل مراجعه نمایید.

پرسشگر :

با سلام.
خدمت جناب اقای طهرانی.
1: در طول سه ماه که مستاجر مستقر شده، اجاره پرداخت نکرده است.
2: مستاجر خواهان فسخ اجاره می باشد، که روز اول طبق توافق شفاهی ، بایستی مستاجر دیگری رو جایگزین خود میکردن،اما چنین نشده.
3: مطالبه اجاره و تسویه بیمه و سایر ، که طبق قانون مربوط به مستاجر می باشد، که در این مدت در ملک استیجاری مستقر بوده است.

اميد علي  حميدي پارسا

جناب آقای اميد علي حميدي پارسا :

سلام . اول بایستی دادخواست اثبات اجاره شفاهی را بدهید و سپس کلیه خسارات و اجور معوقه را مطالبه نمائید. و در اینصورت تا فسخ قرارداد اجاره حق واگذاری ملک را تا پایان مدت و یا اعلام فسخ از سوی محاکم نخواهید داشت