مشاوره حقوقی رایگان - ارث

باعرض سلام و خسته نباشید. پدرشوهر من سال گذشته فوت کردند و وصیت نامه ای نداشتند ولی گویا در زمان حیات می‌خواستند ارث را برای فرزندانشان مساوی تقسیم کنند الان که ارث را تقسیم کردند مادرشوهرم دو پسرش را با گریه راضی کرده که باید با خواهرشان برابر ارث ببرند و پسران هم با اکراه قبول کرده اند حالا سوال بنده این است که آیا این کار از نظر شرعی و قانونی درست است؟

پاسخ ها :

پوریا مجیدیانی

جناب آقای پوریا مجیدیانی:

تراضی بین ورثه در خصوص تقسیم ماترک معتبر است

زهرا  زارعي

سرکار خانم زهرا زارعي :

سلام در صورت توافق طرفین اشکالی ندارد اما طبق قانون وشرع سهم پسر دوبرابر دختر می باشد

فريده  باقري

سرکار خانم فريده باقري :

از نظر شرعی و قانونی درست است مطابق وصیت متوفی عمل شده هرچند وصیت شفاهی بوده چنانچه اگر وصیت مکتوب بود حتی اگر وراث موافق تراضی نبودند وصیت تا یک سوم از اموال نافذ است و از طریق دادگاه می‌توانستند تنفیذ وصیت نامه را بگیرند

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

ارث پسر قانونا و شرعا دو برابر دختر است.اینکه پسر از حق خود به خواهرش بدهد بحث دیگری است

سارا ترابی

سرکار خانم سارا ترابی :

سلام از منظر قانونی خیر ،زیرا در قانون پسران دوبرابر دختران ارث میبرند

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام خیر این تقسیم غلط است و میتوانید از دادگاه بطلان انرا بخواهید و دادخواست تقسیم ترکه بدهید

مجتبی اکبری

جناب آقای مجتبی اکبری :

سلام
اکراه در انجام امور حقوقی سبب بی اعتباری و بطلان نمی باشد، صرفاً این موضوع غیر نافذ است و اگر بتوان اثبات کرد که در موضوع مکره بوده اند، میتوان اقدام‌کرد.