مشاوره حقوقی رایگان - نقض حریم اختیارات پدر توسط افراد خانواده

سلام
54 ساله هستم و دارای 3 فرزند ، دو پسر و یک دختر که همه بالای سن قانونی هستند . پسر ارشدم 30 ساله و فوق لیسانس مهندسی و شاغل در واحد مهندسی سپاه است ، پسر دومم 22 ساله و ترک تحصیل کرده و در خانه است ، بیکار است ، سربازی نمی‌رود و حاضر به کار کردن هم نیست . دخترم 20 ساله و دانشجوی حسابداری است .
حرفه ام فنی است و فلزکار صنعتی هستم ، سال 91 از شرکت محل کارم تعدیل شدم و چون بالای 40 سال داشتم نتوانستم جای دیگری استخدام شوم و چون بخاطر زندگی روزمره امکان صبر بیشتر برایم نبود لذا بصورت آزاد شروع بکار کردم و کسانیکه در بخش صنعت مرا می‌شناختند برای انجام پروژه ها به من رجوع می‌کردند، امور می‌گذشت و هزینه زندگی در می آمد ولی مستمر و همیشگی نبود ... با همین روش خرج دانشگاه آزاد پسرم تا پایان فوق لیسانس و تحصیل پسر دومم تا دیپلم و هزینه دانشگاه آزاد دخترم و خلاصه همه امور زندگی اعم از اجاره بهای خانه و غیرو را تا به امروز پرداخت نموده ام ، حدود یکسال و اندی است که مبتلا به سرطان لنفوم هستم اما از امور روزمره و روال زندگیم غافل نشده ام و خلاصه هر کاری که هر پدری که بتواند کند ، منهم در حد توان و استطاعتم کرده ام ... پسر بزرگم در خانه ما ساکن است و علیرغم اینکه بارها گوشزد کردم که هم تحصیلات داری و هم شغل ، و باید هر چه زودتر فکری کنی ، کوچکترین اهمیتی نمی‌دهد و راه خودشو میره ، نه کمکی میکنه ، نه خرجی میکنه ، نه حتی وقتی که از نظر مالی در کمبود قرار میگیرم حاضر به کمک میشه ، در کل بقول خودشون این وظیفه من است که این مخارج را بپردازم نه اونا ... ریالی برای این خونه هزینه نمیکنه ، میبینه که مثلا من مجبور شدم خط موبایلم را بفروشم تا اجاره بهای خانه را بدم ولی کوچکترین کمکی نمیکنه و انگار که یک رهگذر و غریبه است . البته منهم تا بحال از او نخواستم که کمکی کنه و مرتب از خدا میخوام که منو به جایی نرسونه که مجبور بشم از پسرم بخواهم گوشه ای از مشکلات را بر عهده بگیره ... پسر دومم که شعبون بی مخ خانواده هست ، هیچ کاری نمیکنه و فقط کارش بازی کردن در اینترنت و خوردن و خوابیدن است . چون درشت اندام و گردن کلفت هم هست حتی با من که بیمارم گلاویز میشه و روی من دست بلند میکنه .... دخترم اصلا به حرف من نیست ، البته درسخوان و سربراه است ولی بخاطر جو این خانه و آموزشهای غلط گوش شنوایی به من که پدرش هستم نداره ... مثلا اگر در موضوعی که مربوط به دخترم باشه و من صلاح را در این ببینم که مثلا فلان فعل را انجام ندیم ، پسر بزرگم با حمایت و تامین هزینه اون فعل ، مسبب سرپیچی دخترم در برابر من و زیر سوال رفتن حریم من میشه ... همسرم در تمام این موارد کنار اونهاست و اونارو تشویق به ادامه این روند میکنه !! ... پرسش من اینه که در مقابل همچین رفتاری چگونه میتونم به قانون شکایت کنم ، همه هزینه های این زندگی 5 نفره از خوراک و اجاره ، درمان و برق و آب و هر چی که در زندگی هست را من میپردازم اما کوچکترین تصمیمی در این زندگی نکبت بار نمیتونم بگیرم و فقط نقش حساب بانکی را دارم ، فرزندانم فوق العاده اهانت و بی ادبی به من می‌کنند و نه تنها کمکی نمیکنند بلکه همه مصرف کننده هستند ... همسرم سالهاست اتهام بیکاری را به من میزنه ولی یکبار در این مدت از خودش نپرسیده اگر چنین است پس هزینه حداقل 25 میلیون تومان در ماه از کجا تامین میشه ؟! منو در هیچ مسئله ای صاحب نظر و شریک نمیدونند و حتی در یک مکان در کنار من قرار نمی‌گیرند ، در تمام اوقات ، در خانه ، آنها بصورت جمعی در اتاق دیگری هستند و من باید تنها در اتاق دیگری تلویزیون تماشا کنم و یا تک و تنها باشم ، حرف زدن فرزندانم با من در حد سلام خداحافظ است ، آنهم وقتی قهر نیستند !! در کل شاید در طول سال بیشتر از 20 دقیقه با پدرشون حرف نزنند ....
چگونه باید پسر بزرگم را وادار کنم که برود ؟ چگونه میتوانم پسر دومم را وادار کنم به سربازی برود یا لااقل تن به کار دهد ؟ چگونه باید به دخترم و همسرم بفهمانم موظفند تا تمکین کنند ؟ لطفا در صورت امکان راهنمایی فرمایید . سپاسگزارم

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده بهتر است موضوع را دوستانه حل و فصل کنید و بهتر است به مشاور خانواده مراجعه کنید.
شما وظیفه در تامین هزینه های فرزندان پسر ندارید.

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سوالتان حقوقی نیست از مشاور کمک بگیرید
ولی همسرتان را میتوانید با دادخواست الزام به تمکین کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام

امکان اخراج دو فرزند پسر از خانه
وجود دارد
ولی شما مکلف ‌هستید که نفقه دختر را تا زمان ازدواج پرداخت نمایید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیازمند گفتگوی متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد و در

صالح کاوری

جناب آقای صالح کاوری:

بنام خدا
باسلام
موضوع مطرح شده بیشتر جنبه رفتاری دارد تا حقوقی وحال اینکه شما سوالتان را در سایت مربوط به مسائل تخصصی حقوقی مطرح نموده ایدصرف نظر از اینکه لازم است برای حل مشکل به مشاور خانواده به صورت انفرادی وجمعی مراجعه کنید لیکن بنده یک توصیه برای شما دارم وآن اینکه قبل از مراجعه به مشاورخانواده به خود مراجعه کنید وعلت مشکلات حادث شده را جویا شوید چرا که آنچه را که شما در سوال خود مطرح نمودید مطالبی است کاملا در مذمت فرزندان وهمسر خود وبدون طرح اشتباهات خود اظهار نموده اید لذا هچنانکه در خلوت خود بسر می برید علت معلول را جویا شوید وبرای رفع مشکل قبل از مراجعه به مشاور سعی بر اصلاح امور نمائید واگر مدیریت خانواده از اخیار شما خارج شده است از نزدیکترین ودلسوزترین شخص که می تواند امین شما باشد کمک بگیرید از حیث حقوقی نفقه زن وفرزندان زمانی بر پدر خانواده واجب که تمکن مالی داشته باشد ودر شرایطی که مطرح نمودید تکلیف شما به قدر تانمندی شما خواهد بود موفق باشید.

بهنام اسکندرزاده

جناب آقای بهنام اسکندرزاده :

به مشاور خانواده مراجعه کنید هر دوپسر شرایط اخراج از خانه را دارند

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

ضمن ابراز همدردی �صیه می‌کنم به مشاور خانواده مراجعه فرمایید �مین نفقه دختر و همسرتان تکلیف شما می‌باشد اما مسئولیتی در قبال تامین نفقه فرزندان پسر ندارید

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

در حال حاضر اکثر قریب به اتفاق مردم وضعیت مشایه وضعیت شمارا دارند و وضعیت بحرانی و اقتصادی و مالی کشور و عدم توزیع مناسب ثروت و درامد عدم تناسب درامد و هزینه ها بیکاری و گرانی و تحریم ها و ووووو تنها معضل و مشگل روابط خانوادگی و اجتماعی و اقتصادی اشخاص نبوده بلکه دامنه ان بسیار فراتر از این امور است بهترین توصیه من مدارا و بهره مندی و اخذ مشاوره‌های روانشناسی به اتفاق خانواده است که ان هم متاسفانه مستلزم صرف هزینه های سیصد و چهارصد هزار تومانی برای یک جلسه است که خود مزید بر علت است و راهکار حقوقی ان هم ممکن است برخی از از معضلات شما را حل کند لیکن بسیاری از مشکلات جدید و متعدد را نیز تولید خواهد کرد در هر صورت اگر تهران هستید حاضر به ارایه مشاوره حقوقی حضوری بطور رایگان برای جنابعالی هستم شاید راهکاری متعادل جهت رفع نسبی مشکلات شما و یا حداقل همدردی را همراه داشته باشد

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

شما به مشاوره خانواده نیاز دارید نه به مشاوره حقوقی.
از نظر حقوقی فقط شما حق پرداخت نفقه زن و دخترتان را دارید وظیفه ای در قبال دو پسر ندارید

علی تقوی

جناب آقای علی تقوی :

باسلام ودرود بهترین راه روانشناس و روانپزشک است که حتما خوب میشوند

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
نیاز است که تمامی مدارک و مستندات مربوطه پیرامون موضوع مورد بررسی و تحت مطالعه قرار گیرد.

ستاره قلی پور ملکشاه

سرکار خانم ستاره قلی پور ملکشاه :

باتوجه به طولانی بودن سوالتان امکان پاسخگویی نیست از تماس تلفنی استفاده کنید