مشاوره حقوقی رایگان - در تقابل بین شرع و قانون حق با کدام یک است

بنده کارمند هستم 10سال پیش در بازار طلافروشان علاوه بر شغل کارمندی به کار تعمیرات طلا نیز مشغول بودم یکی از همکاران اداره یک عدد انگشتری طلا سفید از یکی از مغازه های بازار پسندیده بود و جهت مشاوره و خرید آن پیش من آمد بنده به اتفاق همکارم جهت خرید به آن مغازه رفتیم از آنجائیکه فروشنده قصد داشت به بهانه مالیات بر ارزش افزوده که آن زمان اصلا عملیاتی نشده بود 9درصد بیشتر دریافت نماید بنابراین تصمیم گرفتیم تا از فروشنده فاکتور نگیریم تا مالیات ندهیم پس از خرید و پرداخت وجه انگشتری بنده از فاکتور مغازه خودم یک کاغذ خرید برای همکارم دادم تا کاغذ خرید داشته باشد حال پس از گذشت 10سال ایشان به اتحادیه مراجعه و اعلام داشته که انگشتری خریداری شده طلا نیست و پلادیوم است و چون پس از گذشت 10سال فروشنده اصلی را پیدا نکرده از من شاکی است این در حالیست که من فروشنده نیستم و خود ایشان نیز اقرار می نماید از من طلا نخریده اند و به صرف فاکتور من شاکی هستند حال شرعا من نه جنسی را فروختم و نه مبلغی را دریافت کردم ولی اتحادیه اعلام می کند چون خریدار فاکتور شما دستش هست می تواند شکایت کند آیا حق با ایشان است

پاسخ ها :

پرسشگر :

دردادگاه وقتی به قاضی محرز گردید بنده نه فروشنده هستم و نه واسطه معامله و نه سودی در این بین داشته ام بلکه به خاطر خواهش خریدار که همکار اداری من می باشد و جهت اخذ تخفیف به اتفاق ایشان به طلا فروشی رفته ایم و خرید کرده ایم و فاکتوری هم که من به ایشان داده ام از نوع امانی (فاکتور خرید از همکار و ارائه به مشتری )بوده باز متهم هستم پس در این بین نقش و نظر شرع چه می شود

طلا فاکتور طلا خرید و فروش طلا فروختن پالادیوم به جای طلا