مشاوره حقوقی رایگان - پاک کردن اسم همسر از شناسامه المثنی

میخواستم بدونم میشه نام همسر خودم رو از شناسامه المثنی پاک کنم؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
از طریق ثبت احوال پیگیری کنید
بعد از ازدواج مجدد می توانید پاک کنید
یا اگر همسر شما در زمان طلاق باکره باشد قبل از ازدواج نیز می توانید حذف کنید.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بله در صورتی که باکره باشید تحت شرایطی بله و در صورت عدم باکره بودن بعد از ازدواج مجدد ممکن است.

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام اگر غیرمدخ‌له باشید بله واگر نه بعد از ازدواج مجدد بااطلاع همسر میتوانید پاک کنید

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر زوجه باکره هست میتواند نام زوج را از شناسنامه المثنی حذف کند

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام در صورتی که طلاق صورت گرفته باشد و زوج دوشیزه باشد امکان‌پذیر است

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

چگونگی حذف نام همسر سابق (زن یا شوهر) از شناسنامه

‌بر اساس ماده 33 قانون ثبت احوال، «در المثنای شناسنامه مرد یا زن آخرین نکاح و طلاق یا بذل مدت و در صورت تعدد زوجات آن تعداد ازدواج که به قوت خود باقی است منعکس خواهد‌شد. ‌ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه درج نخواهد شد.»

بنابراین؛

الف- در صورتی که زن غیر مدخوله باشد و طلاق به آن شرایط صادر شود، هم زن و هم مرد می‌توانند با دریافت شناسنامه المثنی نام همسر قبلی و طلاق ثبت شده را از شناسنامه حذف نماید.

هیئت عمومی دیوان عدالت اداری نیز در دادنامه‌های 206 و 207 مورخ 1392/4/27 خود، بر عموم و اطلاق حکم مقنن درخصوص عدم درج ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه زوجین (چه زن و چه مرد) تأکید کرده است.

ب: چنانچه طلاق غیرمدخوله نباشد؛ هر یک از زن یا شوهر، با انتخاب همسر دوم و ثبت رسمی ازدواج و ثبت شدن نام او در شناسنامه‌اش، می‌تواند به اداره ثبت احوال مراجعه کند و درخواست برای حذف نام همسر اول را ارائه دهد.

حذف نام همسر اول از شناسنامه منوط به ثبت رسمی ازدواج دوم و ثبت‌نام همسر جدید در شناسنامه فرد است، بنابراین به ‌صرف انتخاب همسر و معرفی او نمی‌توان از این مقرره قانونی استفاده کرد.

نکته: فقط نام همسر در شناسنامه جدید حذف خواهد شد و نام فرزندان مشترک ازدواج سابق، کماکان در شناسنامه المثنی درج می‌شود.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

در صورتی که باکره باشید بله در غیر اینصورت بعد از ازدواج مجدد می توانید پاک کنید

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

تحت شرایطی بلی از جمله در بدو ازدواج دوم و با آگاهی همسر دوم