مشاوره حقوقی رایگان - خرید زمین اوقافی بدون اینکه در جریان باشم

با سلام و خسته نباشید خدمت کارشناسان عالیقدر
بنده یک سال و دو ماه پیش یک قطعه زمین مسکونی در یک روستایی نزدیک به قزوین به متراژ 410 متر از یک بنگاه املاک که خودش فروشنده بود خریداری کردم.
الان به جهت ساخت آن زمین، دهیار به من نامه داد که ببرم سازمان اوقاف، که پس از استعلام متوجه شدم که زمین اوقافی بوده.
بنده اصلا در جریان نبودم و ایشان نیز در قولنامه اصلا ذکر نکردن.
در حال حاضر قیمت زمین زیادتر از پارسال شده ولی مشتری هم نیست برای فروش و من هم نمیخواهم این زمین اوقافی را داشته باشم..لطفا راهنمایی کنید طبق قانون باید چکار کنم و این ضرر متحمل شده چگونه جبران می شود ؟
با تشکر از وقتی که گذاشتید

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام ‌
اگر زمین مورد معامله ، اوقافی باشد ولی در قرارداد ذکر نشده باشد امکان اقامه دعوا توسط شما وجود خواهد داشت
و شما باید بلافاصله شکایت نمایید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام شما یا می‌توانید قرارداد را فسخ نموده یا مطابق اینکه سند اوقافی می‌باشد اقدامات لازم را انجام دهید

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

شما هم می‌توانید فسخ کنید و هم مطالبه ارش را نمایید البته جهت اظهار نظر جزئی و تخصصی گفتگوی متقابل و یا رویت اسناد و مدارک ضرورت دارد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

میتوانید قرارداد را فسخ کنید و اگر فرد با علم به اوقافی بودن به شما فروخته بدون اینکه اطلاع دهد شکایت کیفری منید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
بهتر بود قبل از انعقاد معامله از طریق سازمان اوقاف اقدام به استعلام می‌کردید. با این وجود شما بایستی با عنایت به مفاد قرارداد در صورتی که در قرارداد اشاره‌ای به اوقافی بودن زمین نشده باشد اقدام به شکایت کنید.

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

باید سند معامله را دید و سپس اظهار نظر دقیق کرد