مشاوره حقوقی رایگان - تعدی مستاجر از حدود مستاجره

سلام،مستاجر سرقفلی یک باب مغازه تجاری حق اجاره دادن و تغییر شغل را داشته و اجاره داده،اما درب های مغازه چون آهنی قدیمی بود آنها را به کل از جای درآورده و برداشته،یعنی الان مغازه فقط کرکره ی قدیمی دارد و هیچ درب شیشه ای یا چیز دیگری جایگزین نکرده،آیا این مصداق تعدی می شود؟ تشکر

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

برای تحقق تعدی و تفریط باید اقداماتی فیزیکی در علم خارج اتفاق بیافتد که خارج از عرف و قرارداد می باشد و توجه داشته باشید که احراز تعدی و تفریط موضوعی تخصصی می باشد و از وظابف اهل خبره و کارشناسان رسمی دادگستری می باشد. از این رو بهتر است که موجر برای طرح تخلیه سرقفلی به دلیل تعدی و تفریط در جهت احراز این شرط با تامین دلیل و با جلب نظر کارشناس اقدام نماید و چنانچه نظر کارشناسان بر این است که اقدامات انجام شده به اساس بنا لطمه وارد کرده است نسبت به طرح دعوای تخلیه اقدام نماید.

در تحقق تعدی و تفریط باید ورود ضرر نسبت به عین مستاجره محرز شود و از شروط الزامی می باشد. از این رو، احراز رکن ضرر حائز اهمیت است و نیازی نیست که ضرر بالفعل باشد همین که به تشخیص کارشناس احنمال وقوع خسارت در آینده برای طرفین باشد کفایت می کند. بنابراین، تغییرات جزئی برای استفاده مطلوبتر از مورد مستاجره مانند کاشی کاری تعدی و تفریط محسوب نمی شود.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام اگر اختیار چنین کاری را نداشته است شما می‌توانید ایشان را ملزم نمایید که به حالت سابق در بیاورد یا هزینه آن را مطالبه کنید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
مصداق تعدی از سوی مستأجر است فلذا بایستی ایشان را در این رابطه الزام کنید یا اینکه هزینه‌های مربوطه در این خصوص را مطالبه بفرمائید.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اگر به اساس و بنا لطمه و خساراتی وارد نگردیده نمی‌توان جز مصادیق تعدی و تفریط در عین مستاجر تلقی گردد

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

اگر ایشان مرتکب تعدی و تفریط شده اند میتوانید مطالبه خسارات کنید