مشاوره حقوقی رایگان - نفقه معوقه

سلام وخداقوت. درپی یک اختلاف خانوادگی زوجه تمام بی‌احترامی هاو تهمتها یی که بلدبودبهمن وخانواده ام وباتخریب منزل ولوازم سعی دربرهم زدن شرایط را کند. بعد هم منزل وترک کرده اتفاقی صحنه‌هایی ازکارهای زوجه رابه فیلم می‌کشد تااینکه زوجه دادخواست های مکرر برای زوج می‌فرستد ادعای نفقه معوقه وتهمت های مختلف رابه زوجه می‌دهد تابالاخره درمطالبه نفقه معوقه منمحکوم ميشوم ودریک مرحله کار بهکارشناسی واگذارمیشه که من بخاطرعدم آگاهی محکوم به اثاث البیت میشوم. تااینکه من وکیل مدافعی رامعرفی دادگاه میکنم که بعدمحکومیت زوجه به زندگی وتمکین از زوج راازدادگاه صادر ميشود بعدم درخواستی ازجانب زوجه مبنی بردرخواست طلاق رانوشته بود، آیا عدم تمکین زوجه باعث ساقط شدن نفقه زوجه نمی‌شود،؟ وآیا باهمین مدرک نفقه معوقه زوجه می‌تواند طلاق بگیرد؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
تا زمانی که حکم الزام به تمکین صادر نشده نفقه باید پرداخت شود.
از طریق شعبه مربوط به پرونده نفقه می توانید موضوع را پیگیری کنید.

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

صرف صدور حکم به تمکین به نفع زوج از زمان قطعیت حکم به ایشان نفقه تعلق نمیگیرد ولی مسقط نفقه ایام معوقه نیست
با عدم پرداخت نفقه به مدت 6ماه متوالی می‌توانند تقاضای طلاق نمایند

معصومه فدایی

سرکار خانم معصومه فدایی :

در خصوص نفقه پاسخ اصلاح میشود در صورت صدور حکم و عدم پرداخت قابل درخواست طلاق میباشد

بهنام اسکندرزاده

جناب آقای بهنام اسکندرزاده :

حکم تکین از تاریخ صدور باعث میشود زن حقمطالبه نفقه نداشته باشد لذا نفقه گذشته بایست پرداخت گردد

هادی امانپور قرایی

جناب آقای هادی امانپور قرایی :

سلام عدم تمکین زوجه بعد از صدور حکم مانع پرداخت نفقه میباشد ولی نفقه قبل از صدور حکم تمکین ودر صوررت محکومیت زوج از موارد عسر وحرج زوجه برای صدور گواهی عدم امکان سازش توسط دادگاه میباشد

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام از زمان عدم تمکین نفقه تعلق نمیگیرد
اگر قبل از تاریخ عدم تمکین به نفقه محکوم شده باشید حق طلاق ایجاد میشود

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
نفقه معوقه باید پرداخت گردد
و در صورت نشوز زوجه به زوجه نفقه تعلق نخواهد گرفت