مشاوره حقوقی رایگان - خیانت در امانت چک سفید امضا

سلام وخسته نباشید بنده یک چک سفید امضاء به یکی از اقوام دادم به رسم امانت اونم چک را به باجناقش داد ومبلغی پول دستی گرفت چک منو به عنوان امانت داد تا زمانی که پولش را برگرداند ومبلغی درج نشود نه من رسید از اقوام گرفتم چون اعتماد کردم بهش نه اون از باجناقش الان با جنانقش چک منو مبلغ زده برگشت کرده شکایت کرد که من چک بی محل کشیدم میگه من هم اصل پولم را می‌خوام هم سودش راالان من چطور ثابت کنم که چک امانت بود بند دنبال پرونده هم نرفتم هرچه ابلاغ میومد چون صبحت کردیم با چندتا بزرگ تر که با باجناقش حرف بزنن که شکایت اون را بکنه دنبال شکایت که برا من کرده نره به خاطر همین منم نرفتم ولی اون دنبال پرونده را گرفت من چکار کنم ممنون میشم راهنمایی کنین

پاسخ ها :

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

خیانت در امانت از جمله جرائمی است که ارکان متفاوتی دارد بر همین اساس اگر ارکان ارتکاب جرم خیانت در امانت اتفاق نیافتاده باشد نمی‌توان بزه را ثابت دانست چرا که چیزی که در خیانت در امانت اهمیت دارد قبل از هر چیز دیگری اهمیت عناصر جرم است ،باید جمیع این عناصر را در نظر بگیریم اگر وجود داشت جرم مذکور اتفاق افتاده است اگر نه نمی‌توان آن را جرم دانست می‌توان آن را تحصیل مال از طریق نامشروع یا طبق شرایطی سرقت دانست ولی خیانت در امانت خیر ، البته نباید این را نادیده گرفت که اگر پرونده در شعبه قضایی در جریان است باید مطالعه پرونده صورت گیرد و اگر هنوز اقدامی در این رابطه صورت نگرفته است باید اسناد و مدارک بررسی دقیق و سنجیده ای شود .