مشاوره حقوقی رایگان - تخفیف نیم عشر اجرایی مهریه در اداره ثبت

با سلام
طبق ماده 160 قانون اجرای احکام مدنی که بیان می دارد "اگر بعد از ده روز از ابلاغ اجرائیه اداره ثبت، طرفین توافق یا سازش کنند یا ترتیبی برای اجرای حکم قرار دهند، زوج نصف حق الاجرا یا نیم عشر را باید پرداخت کند"، آیا با تقسیط مهریه در دادگاه خانواده با اثبات اعسار، به عنوان سازش طرفین در خارج از اداره ثبت محسوب و شامل این تخفیف می باشد؟ آیا ماده یا قانونی هست که با اثبات اعسار در دادگاه، از نیم عشر اجرائیه اداره ثبت معاف یا تخفیف گرفت؟

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

در اداره ثبت اگر مالی شناسایی و توقیف و مزایده نشود ، نیم عشر گرفته نمیشود.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
زمانی که محکوم‌له و محکوم‌علیه در خصوص پرونده اجرائی توافق کنند و منتج به صلح و سازش شود محکوم‌علیه بایستی 2/5 درصد هزینه اجرایی را پرداخت بنماید.
حکم اعسار مانع از پرداخت هزینه مزبور نمی‌باشد.