مشاوره حقوقی رایگان - حق شراکت

سلام. تقریبا یک سال هست با یک بنده خدا در یک کاری شریک شدم. حال دیدیم سود این کار جوابده دو نفر نیست. قرار شد شریک کل کار را برده. آیا بنده نسبت به این شراکت حق و حقوقی دارم؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" باید قرارداد شراکت شما توسط وکیل دادگستری متخصص و باتجربه ملاحظه و مطالعه شود تا بتوان در ابن زمینه مشاوره حقوقی اطمینان بخش و کاملی ارائه نمود .

پرسشگر :

قرار داد ما شفاهی بوده.
کار ما پخش مواد غذایی بود
ماشین از من (خرج و مخارجی ماشین با دو نفر مان) و مشتری و سرمایه اولیه از شریک ام. حالا که می خواهیم جدا بشیم. شریک می گوید تو ماشینت را بردار برو پی کار خودت و من که مشتری ها مال خودم بوده به ادامه پخش می پردازم.مگر میشه بعد از یک سال اول عیدی من چکنم.من هم کار قبلی ام را گذاشته به کنار و با او شریک شدم . ماشینی که خریده بودم برای این کار روز اول صفر بود حال دسته دوم و خط و خش روش افتاده من باید چکنم. ممنون می شم کمک کنید.

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام ، باید ابعاد دقیق شراکتتان را توضیح دهید تا بتوان دقیق راهنمایی کرد ولیکن به نظر می رسد که از نظر حقوقی دارای مشکلاتی باشد.

یک وکیل

پاسخ دوم : از توضیحات شما در انعقاد قرارداد شفاهی بین شما و طرفتان ، شراکت مدنی در تأمین سرمایه از هر دو طرف و تقسیم سود و زیان آن و یا تأمین سرمایه از یک طرف و انجام کار از طرف دیگر بعنوان عقد مضاربه مستفاد نمی گردد . نقش شما در فرض سؤال بیشتر به مثابه راننده و تأمین وسیله نقلیه برای پخش مواد غذایی بوده است که در صورت اثبات ادعا با شهادت شهود شاید بتوانید کرایه حمل و نقل را از درخواست دهنده دریافت نمائید که اثبات این امر نیز بسیار سخت و دشوار به نظر می رسد و شاید هم نتوانید اثبات نمائید و یا دلایل ارائه شده شما مورد پذیرش قاضی رسیدگی کننده به پرونده قرار نگیرد .

پرسشگر :

سهم من از شراکت مان یک ماشین وانت مزدا صفر به ارزش 37میلیون بود. سهم شریک ام هم مبلغ 20میلیون و مشتری بوده . که هر دو موفق به مساوی بودیم .حالا بعد از یک سال به نتیجه رسیدیم که شراکت مان سود دارد اما برای هر دو مان کافی نیست . پیشنهاد من این بود یا چند کالا اضافه کنیم یا یک نفر کل کار را برداره.شریک ام گفت مشتری ها ما من بود مال خودم .سرمایه هم از خودم بود تو ماشین تو بر دار برو! من بهش گفتم اگه این برنامه ات من هم میگم همان طور که تو ضرر از سود مان مرا شریک کردی (همیشه مبلغ 20میلیون خودش اول کاری بر می داشت و بعد حساب کتاب میکردیم) تو هم تو ضرر ماشین باید شریک بشی ومن کار قبلا ام از دست دادم و تو باید بابت یک سال مشارکت من راضی کنی. او میگه فقط تو ضرر ماشین بات شریک می شم اونم با منت!

یک وکیل

پاسخ سوم " شما وارد یک کار مشترک بدون قرارداد کتبی نوعاً از اساس غلط و اشتباه شده اید حالا می فرمائید اینجانب چه کنم ؟ با کدخدامنشی اختلاف را فیصله دهید . شما در کار مشترک مزبور صرفاً وسیله نقلیه و حمل ونقل را فراهم نموده اید که الآن هم در اختیار و در مالکیت شماست و غیر از کرایه حمل ونقل پخش محصولات غذایی به نظر اینجانب به شما اجرتی تعلق نمی گیرد .