مشاوره حقوقی رایگان - متراژ مغازه در اجاره

سلام. حدودا ١ ماه است كه مغازه اي رو اجاره كردم به متراژ ٢٢ متر كه در قولنامه ذكر شده. اكنون من خودم متراژ كردم و زير ٢٢ متر است و حتي زير ٢٠ متر ممكن است باشد. به بنگاه اطلاع دادم و گفتند كه ما طبق سند قولنامه نوشتيم. آيا در رهن و اجاره متراژ مفيد و قابل استفاده قبول است يا متراژي كه در سند مالك با احتساب ديوار ها قيد شده؟
اگر متراژ مفيد قابل قبول است حق فسخ دارم؟ ضمن اينكه در قولنامه نوشته شده در صورت فسخ بايد يك ماه اجاره از طرف فسخ كننده پرداخت شود. آيا با اين تفاوت متراژ اين يك ماه اجاره را بايد بدهم؟
ممنون

پاسخ ها :

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.1-در اجاره نامه ذکر شده مورد اجاره به رویت مستأجر رسیده.پس هیچ.2-اگر اجاره بها بر اساس مترا
ژ باشد،یعنی احاره مغازه هر متری فلان قدر،در اینجا شما می توانید از پرداخت اجاره مازاد متراژ اصلی خودداری کنید.یاالله

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال ، توصیه می شود به مفاد قرارداد اجاره ای که بر مبنای سند مالکیت و قوانین اجاره تنظیم ، تدوین و منعقد شده وفادار باشید . اگر در قرارداد اجاره برای هر یک از طرفین بدون اخذ رضایت کتبی از طرف دیگر ، حق فسخ یکجانبه پیش بینی شده ، می توانید با ارائه دلایل موجه خود و پرداخت یکماه اجاره بها بعنوان جریمه و خسارت فسخ یکجانبه قرارداد ، قرارداد اجاره مزبور را فسخ و یا با تراضی کتبی با مؤجر اقاله نمائید. در مساحی متراژ واحد تجاری مورد اجاره ، قطعاً مساحی دیوارهای مغازه که جزیی از مساحت مغازه را تشکیل می دهند مورد غفلت قرار گرفته است و صرفاً کف مغازه را اندازه گیری نموده اید ! از این اشتباهات اندازه گیری توسط افراد غیر متخصص بسیار مشاهده و گزارش می شود .

بهاره   رستم زاده

سرکار خانم بهاره رستم زاده:

سلام مورد اجاره به رویت شما رسیده بود ضمنا دیوار جزئی از مساحت میباشد.