مشاوره حقوقی رایگان - قوانین رضایت دادن به متشاکی

درود ب وکلای عزیز
از من ب جرم کلاهبرداری شکایت شده و حالا اشتباهی کردم که جرم جنبه عمومی داره. سوالم اینه آیا شاکی میتونه در ازای رضایتش، از من مثلا مبلغ3 برابر، یا هرچی بیشتر از مبلغ کلاهبرداری درخواست کنه؟ این نکته حائز اهمیته هنوز به دادگاه نرفتیم چون ب دادگاه بریم دیگه حالت شاکی خصوصی رو نداره.فعلا اوایل کار هستیم...یعنی در مراحل بدوی رضایت جلب کنم.
مثلا 500میلیون تومن مبلغ کلاهبرداری بوده و بگه 2میلیارد بهم بده تا رضایت بدم! آیا اینکار قانونی هستش یا نه؟ هرچی سرچ میکنم قانونی راجع به رضایت پیدا نمیکنم ناچار به پرسش هستم.
پیروز و سربلند باشید

پاسخ ها :

غلامرضا عطاردی قلعه جوق

جناب آقای غلامرضا عطاردی قلعه جوق :

سلام بزرگوار
جرم کلاهبرداری از جرایم غیرقابل گذشت می باشد بنابراین حتی درصورت جلب رضایت شاکی؛ جریمه دولتی به قوت خود باقی است لکن مشمول تخفیف خواهد شد اما حبس جرم مذکور از حداقل یکسال تا هفت سال بوده که قابل تعلیق یا تخیفف نخواهد بود. درهرحال اگر جلب رضایت کنید و پرونده رسیدگی ماهیتی نشود به نفع شماست.

مهدی مقدم

جناب آقای مهدی مقدم :

سلام. رضایت در کلیه مراحل قابل انجام است. مبلغ پرداختی به شاکی در قبال رضایت توافقی است.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
اگر مبلغ بیشتر از 100 میلیون است و اگر رضایت شاکی را اخذ نمایید فقط مشمول تخفیف خواهید شد
و در صورت رضایت شاکی ، جنبه
عمومی جرم وجود خواهد داشت