مشاوره حقوقی رایگان - طلاق بائن

وقتی که زوجه به کراهت از زوج طلاق باین صادر شده وباید توافقی حاصل بشه در این مورد 2 ایا اگر بدون توافق من صیغه جاری بشه چرا دفتر خانه اصلا به من اطلاع نداده

پاسخ ها :

مهدی مقدم

جناب آقای مهدی مقدم :

سلام. بستگی به دلایل درخواست طلاق مستند رای دادگاه دارد. محضر بایستی به شما ابلاغ قانونی انجام دهد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
طبق رأی دادگاه صیغه طلاق در دفترخانه جاری می شود

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

متوجه منظورتان نشدم لطفا واضح تر بفرمایید

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

زوجه هم باید در دفترخانه حضور پیدا کند

پوریا مجیدیانی

جناب آقای پوریا مجیدیانی:

سوال نامفهوم مطرح شده پیشنهاد می شود مشاوره تلفنی داشته باشید

هادی منافزاده

جناب آقای هادی منافزاده :

با سلام ."کراهت زوجه از زوج و به سبب آن طلاق رخ داده مربوط به طلاق خلع است که نوعی از طلاق بائن است (وفق ماده 1145 مدنی طلاق بائن خود دارای 4 نوع می باشد).اگر منظورتون از توافق توافق بر سر میزان مال باشد تو دادنامه معمولا منعکس می گردد..
اما توضیحات تکمیلی:
طلاق بائن طلاقی است که در آن رابطه زوجین با یکدیگر به صورت تمام و کمال قطع می شود. در این طلاق اگر زن و شوهر بخواهند مجدد با یکدیگر ارتباط داشته باشند باید بین آن ها صیغه ازدواج جاری شود و به عقد یکدیگر در آیند.اما منظور از طلاق بائن خلعی، طلاقی است که در آن زوجه به دلیل تنفر و کراهتی که از همسر خود دارد، با پرداخت مبلغ مشخصی که این مبلغ باید مورد تایید زوج باشد، درخواست طلاق می دهد.

ماده 1146 قانون مدنی : «در طلاق خلع زن به دلیل نفرتی که از شوهر دارد حاضر است در مقابل مالی که به شوهر می‌دهد از او طلاق بگیرد، میزان این مال می‌تواند عین مهریه، معادل مهریه، کمتر یا بیشتر از آن باشد.»

برای ارائه درخواست طلاق خلع، زن می‌بایست ابتدا طرح دعوی نماید و برای این کار باید مراحلی طی شود:
ثبت نام در سامانه ثنا
مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی و ارائه دادخواست طلاق همراه با ذکر موضوع کراهت و نفرت زن از شوهر در فرم دادخواست
حضور در دادگاه و بیان دلایل نفرت و بی علاقگی به شوهر
بخشش مهریه یا مبلغی کمتر یا بیشتر از آن.
البته در صورت پذیرش دلایل نفرت از سوی قاضی و رضایت و توافق همسر به دریافت مال تعیین شده
صدور گواهی عدم امکان سازش
اعتبار دادنامه صادر شده برای اجرای صیغه طلاق تا سه ماه پس از قطعیت حکم

طبق ماده 1151 قانون مدنی مدت زمان عده در طلاق خلع سه طُهر یعنی سه دوره پاک شدن از عادت ‌ماهیانه است و در مورد زنانی که به دلیل بیماری یا علل دیگر جز یائسگی، عادت‌ ماهیانه منظمی ندارند یا عادت ‌ماهیانه نمی‌شوند، سه ماه است. برای زن یائسه مدت عده وجود ندارد. در مورد بانوان باردار، مدت عده طلاق خلع تا پایان حاملگی است.