مشاوره حقوقی رایگان - نظر كارشناس در تصادفات

با سلام و خسته نباشيد؛ من ٢٠٦ مدل ٨٩ دارم و دو ماه پيش يك ٢٠٦ از پشت به من زد و مقصر شد. در شوراي حل اختلاف دربند تامين دليل كردم و درخواست كروكي فرضي، برآورد خسارت و افت قيمت ماشين با ارجاع به كارشناس رو دادم و كارشناس ٣/٨٠٠ خسارت و ٤ تومن افت قيمت تعيين كرده. با استناد به نظر كارشناس دادخواست مطالبه وجه دادم كه با توجه به محل اقامت خوانده رفته شوراي ميدان كتابي. تو جلسه رسيدگي خوانده مدعي شده ١٠٠ هزار تومن بيشتر خسارت من نشده!! و قاضي هم بطور كلي گفت تامين دليل رو قبول ندارم و خودم بايد ارجاع بدم به كارشناس چون كارشناسها هرچي شما بگيد مينويسن! (كه اين حرف كاملا خلاف قانونه) و چون ماشين ٢٠٦ مدل ٨٩ هست و بالاي ٥ سال افت نداره. اما كارشناس افت قيمت ماشين من رو بر اساس تخفيف بيمه و تصادف نداشتن تعيين كرده. با اين حال به من مهلت داده تا دوباره هزينه كارشناس رو واريز كنم. در حالي كه با توجه به اين كه خوانده به نظريه اعتراض داره، بايد خودش هزينه اعتراضو بده. حالا با توجه به اين كه ماشينمو تعمير كردم و دليل از بين رفته كارشناس جديد چجوري ميخواد نظر بده؟ چقدر احتمالش هست كه نظر كارشناس اول رو تاييد كنه؟ و اگر قاضي نظر كارشناس رو قبول نداره مگه نبايد براي اداي توضيحات احضارش كنه؟ و حالا كه تامين دليل منو قبول نداره يعني نميتونم هزينه كارشناسي اول رو از خوانده بگيرم؟ممنون ميشم پاسخ بديد.

پاسخ ها :

نعیم محمدی

جناب آقای نعیم محمدی :

سلام. فلسفه تامین دلیل در واقع جلوگیری از بین رفتن دلایل در آینده می باشد ، لذا شایسته است که قاضی به نظریه تمکین نمایید . ضمنا کارشناس دیگر هم براساس نظریه کارشناس تامین دلیل باید اظهار نظر نمایید و با بررسی موضوع آن را مبنا قرار دهد، هزینه هم به عهده معترض می باشد.