مشاوره حقوقی رایگان - تنفیذ معاملات

سلام. شخصی در سال 57 بدون اطلاع مالک زمین و بدون وکالت از مالک زمین به صورت فضولی املاک ایشان را با بیع نامه می فروشد. سپس هشت سال بعد به مالک زمین مراجعه می کند و به بهانه اینکه برای املاک ایشان مشتری دارد از او یک وکالت فروش در سال 65 می گیرد . آیا معاملاتی که قبل از وکالت فروش انجام داده است و اصلا مالک زمین از وجود چنین معاملاتی خبر نداشته است تنفیذ شده است ؟؟ ممنون

پاسخ ها :

سعيد  سواري

سعيد سواري :

با سلام. فروش بدون علم و رضایت مالک، باعث مجازات انتقال مال غیر است. اما در خصوص تنفیذ معاملات سابق، تنفیذ نیاز به اعلام صریح رضایت مالک است و الا کلیه معاملات باطل می باشند چون رضائی در آن وجود ندارد و رکن اساسی عقد بیع را از بین برده، لذا چنین عقدی باطل است.

محسن نریمانی ده نوی

جناب آقای محسن نریمانی ده نوی :

سلام. بستگی به نوع وکالتنامه تنظمی و مفاد مندرج در وکالت نامه دارد.