مشاوره حقوقی رایگان - نفقه دوران حق حبس

سلام خسته نباشید من ده سال هست بیماری ام اس دارم سه سال پیش قبل از عقد با همسرم به دکتر مغزواعصاب مراجعه کردیم و از بیماریم با خبر شد و بعد عقد کردیم ولی بعد از سه ماه مهریه اجرا گذاشت و از حق حبس استفاده کرد در حال حاضر مهریه قسط بندی شده و من می پردازم سال قبل محکوم به پرداخت نفقه شدم و امروز اجراییه نفقه آمد و از اعسار استفاده کردم آیا اگر ثابت بشه من توان پرداخت نفقه ندارم و همسرم هم باکره باشه باز نفقه تعلق میگیرد ؟ و ایا اگر نفقه پرداخت نکنم همسرم میتواند طلاق بگیرد از نفقه کیفری تبرئه شده بودم الان نفقه حقوقی گذشته را درخواست کرده؟؟ و ایا حق حبس ایشان ساقط نشده ؟ چون اطلاع داشته من توان پرداخت مهریه ندارم طبق قاعده لاضرر و عدل و انصاف و اقدام. طبق رای وحدت رویه 633 نفقه به تمکین زوج منوط شده و جنبه کیفری ندارد و پیگرد قانونی ندارد آیا میشود از این قانون استفاده کنم؟؟

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.خیر.باتوجه به باکره بودن,حق حبس دارد لذا می تواند تمکین نکند تا تمامی مهریه را دریافت کند.وبا حق حبس فعلی ,نفقه راهم باید پرداخت نمایید.اما با صدور حکم اعسار,ترک انفاق شما,وصف کیفری ندارد.نفقه زن برشما واجب وملزم به پرداخت می باشد وعدم تمکن وعدم ملاءت شما,پرداخت نفقه را منتفی نخواهد کرد.