مشاوره حقوقی رایگان - فروش ملک هبه شده

یک قطعه باغ از سوی آقای الف» به طور مجانی به پسر 19 ساله ای به نام ب هبه شده است پدر «ب» شش ماه بعد زمین را به آقای «ج» می فروشد و برای «ب» در بانک یک حساب بلند مدت ایجاد می کند و پول باغ

را به آن حساب واریز میکند.

الف) آیا عمل حقوقی «ب» و پدر او صحیح می باشد؟ ب آیا از نظر شما به محجور میباشد ؟ در صورت مثبت با منفی بودن پاسخ استدلال خود را بیان نمایید. (ج) حال در فرضی دیگر اگر پدر به زمین را به دیگری نفروخته باشد ولی خود به زمین را به دیگری هبه کند آیا این عمل حقوقی حتی با تنفیذ پدر صحیح میباشد یا خیر مستدلا شرح دهید؟

پاسخ ها :

محمد حسن سقائی

جناب آقای محمد حسن سقائی :

با سلام اگر باغ را به قبض پسرتان داده باشید فروش شما به اقای ج باطل است چراکه شما نمی توانید عین موهوبه را از پسر خود بگیرید.اما اگر به قبض نداده باشید عمل فروش شما نشان از رجوع از هبه دارد و به تبع معاملتان با اقای ج صحیح می باشد .پسر 19 سالش می باشدو دیگر محجور نیست. (هبه به ذی رحم بعد از قبض قابل دریافت و رجوع نیست مگر اینکه به قبض ایشان نداده باشید)

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
آنچه که در هبه ملاک است قبض مال موهوبه است
باید دید قبص صورت گرفته یا خیر

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر پدر به پسر هبه کرده معامله بعدی باطل هست