مشاوره حقوقی رایگان - ابطال هبه

پدرم سال 67 ملکش را به نام مادرش زد و مادرشان آن ملک را بدون اجازه فروخته و جای دیگری ملک خریدند
اکنون پس از سی سال متوجه شدیم ملک را به صورت هبه به 3 دخترش به طور مساوی تقسیم کرده
پدرم می تواند حق قانونی اش را پس بگیرد (مستندات هم وجود دارد)

پاسخ ها :

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام و احترام اگر پدر شما ملک را به نام مادرشان زده است دیگری اجازه ای نیاز نیست که مادرشان از پدر بگیرد و ملک بوده و ملک را فروخته است رجوع از هبه در این مورد امکان پذیر چون چند دست چرخیده است

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده اگر پدرتان هبه کرده باشد کاری نمیشه کرد.

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

بر طبق آنچه شرح داده‌اید امکان ابطال نیست

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام اقدام مادر بزرگ شما قانونی بوده است ایشان ملک متعلق به خود را که سندش به نام خودشان می‌باشد فروخته اندپدر شما نیز این راه به کرده باشد ملکی دیگر وجود ندارد قابل رویت باشد اگر موارد جزئی است میتوانید تماس بگیرید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
به صرف آنچه در سوال آمده است خیر متاسفانه
مطابق ماده 803قابل رجوع نیست اگر هبه با‌شد
مستندات باید بررسی شود...

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

خیر به علت فروش ملک،امکان رجوع از هبه نیست.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

مستندات نیاز ب بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛؛

ابطال هبه با شرایطی وجود خواهد داشت که برخی از آنها بیان می گردد:
1- اگر قبل از اینکه قبض و تصرف در مال موهوبه صورت گیرد واهب یا متهب فوت کنند، هبه باطل خواهد بود.
2- زمانی که در هبه نامه جعل صورت گیرد در صورت احراز جعلیت هبه نامه باطل خواهد شد.
3- زمانی که واهب اهلیت نداشته باشد مثلا مجنون باشد، در صورت احرار جنون در زمان انجام هبه، عقد باطل خواهد شد.
4- زمانی که احراز شود مالی که هبه شده متعلق به واهب نبوده است.
5- زمانی که اثبات شود عقد هبه صوری واقع شده است.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اگر بنام ایشام بوده اصولا حق انتقال داشته مکر خلاف ان ثابت شود

علی تیرالوند یوسفی

جناب آقای علی تیرالوند یوسفی :

با سلام لطفا جهت بررسی بیشتر موضوع و دریافت پاسخی تخصصی ، فنی و بهتر تماس تلفنی برقرار فرمایید .

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

بله، پدر شما می تواند حق قانونی خود را برای بازپس گیری ملک به دادگاه اعلام کند. با توجه به وجود مستندات، احتمالاً در دادگاه به پدر شما حق برگشت ملک تعلق خواهد گرفت. همچنین، در صورت بودن اثرات جانبی ناشی از فروش غیرقانونی ملک، مانند خسارت های مالی یا محیطی، همچنین می توان به دادگاه مراجعه کنند تا ادعای خسارت ها را مطالبه کند.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
در صورتی که از سوی پدر شما انتقال مالکیت صورت گرفته است و ملک به مادربزرگ منتقل شده است بنابراین مادربزرگ در مایملک خود تصرف کرده است و هیچ منع قانونی وجود ندارد و با توجه به این که عین موهوبه منتقل شده است بنابراین امکان رجوع از هبه ممکن نخواهد بود.

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

اصولاً خیرمشکل است ولی اگربیع بوده وبدون ثمن به مادرش فروخته دادخواست مطالبه وجه ثمن میتونه بده