مشاوره حقوقی رایگان - وجود رای دیوان عالی کشور مبنی بر عدم امکان افزایش مهریه بعد از وقوع عقد

با سلام
طبق رای شماره 488 دیوان عدالت اداری و بر اساس رای شورای نگهبان امکان افزایش مهریه بعد از عقد وجود ندارد و مهریه همانی است که در ضمن‌العقد واقع شده لیکن با وجود اینکه در بسیاری از موارد قضات با توجه به این رای افزایش مهریه بعد از عقد را مردود می‌دانند، یکی از قضات درخواست حکمی از دیوان عالی کشور کرده است تا بدان استناد کند. سوال اول من این است که آیا چنین حکمی در دیوان عالی کشور صادر شده است و اگر بله کدام حکم می‌باشد؟ و علاوه بر این، ارائه حکم‌های مشابه صادره توسط قضات دیگر که به رای دیوان عدالت اداری استناد کرده‌اند می‌تواند در مسیر دادرسی تاثیرگذار باشد یا خیر؟
با تشکر

پاسخ ها :

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

سلام افزایش مهریه بعد از عقد طبق نظر شورای نگهبان شرعاً مهریه محسوب نمی شود.
اما به عنوان یک تعهد مستقل در دادگاه غیر از خانواده قابلیت رسیدگی دارد.
در واقع هنگام دعاوی خانوادگی و تشریفات طلاق به افزایش مهریه بعد از عقد نکاح اهمیتی نمی دهند