مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارث طبق وصیت نامه

با سلام و خسته نباشید
مادربزرگ من در سال 81 یک وصیت تنظیم کرده است و سپس در سال 92 یک مبایعه نامه بین فرزندان نوشته در دفتر املاک ملکی و سهم خانه ای که داشته بین دختر و پسر را به صورت مساوی قرار داده و نوشته که حق فسخ این معامله را هم دارد . درسال 93 دوباره یک وصیت نوشته و 4 شاهد مرد امضا نموده که سهم خانه را برابر سنت رسول خدا انجام دهید و پسر سهم پسر و دختر سهم دختر. در کل برابر قانون قرار داده است و بعد از فوت هم طبق آخرین وصیت چیزهایی را که خواسته انجام داده شده توسط دختره الان در مورد تقسیم خانه بحث به وجود آمده آیا مبایعه نامه معتبر هست برای تقسیم یا آخرین وصیت متوفی؟

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
نیاز به بررسی جزئیات است
اگر قرارداد تنظیمی به صورت قرارداد عادی بیع و مبایعه‌نامه باشد و تمام شرایط مقرر در قانون رعایت شده باشد مبایعه‌نامه صحیح و قابل استناد است
حال موصی نمیتواند همان مورد معامله مقرر در مبایعه‌نامه را دوباره وصیت تملیکی نماید زیرا موصی دیگر نسبت به مورد معامله مقرر در مبایعه‌نامه مالکیت ‌ندارد
و اگر در وصیت نامه همان مورد معامله مقرر در مبایعه‌نامه دوباره مورد وصیت تملیکی قرار گرفته باشد امکان ابطال وصیت نامه وجود خواهد داشت
و ..