مشاوره حقوقی رایگان - دیه

باسلام خدمت شما وکیل محترم
بنده در ماهشهر اهواز تصادف کردم بر اثر واژگونی ماشینم که لاستیکش ترکید بعد منو اعزام کردن به بیمارستان همین شهر و بنده رفتم دادسرا برای شروع کارای مقدماتی بیمه در دادسرا شکایت کردم اما چون محل سکونتم تهران هست از دادگاه ماهشهر نامه نیابت گرفتم و یه نامه بمن دادن اوردم دادسرای تهران که اینجا هم بهم نامه دادن واسه پزشک قانونی اکنون هم دنبال کارای پزشک قانونی ام. اما چند وقت پیش برای من یه پیامک اومد از دادگاه ماهشهر که نوشته بود قرار منع تعقیب متهم که لازمه بدونین (متهم همون بیمه محسوب میشه که بنده شکایت کردم) حالا سوال من از شما اینه که ایا این به معنی هست که دیگه کار من تو ماهشهر پیگیری نمیشه و من باید اینجا به کارام برسم؟ چون نامه نیابتم اوردم اینجا به نوعی طرف قرارداد من دادگاه تهران هست .
خدا خیرتون بده این سوال واقعا خیلی ازارم میده خودم فقط دراین حد حدس زدم ک این یعنی دادگاه ماهشهر دیگه کاری به من نداره یعنی طرف قرارداد من بیمه هست و پزشک قانونی.
اگر حدسم درسته بگید ممنون از شما وکلای عزیز

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

منع تعقیب یعنی اینکه دادسرا نسبت به طرف شکایت تعقیب را متوقف نموده است.این قرار قابل اعتراض هست منتها باید بررسی بشه و بی جهت اعتراض نشه.دلایل متعددی برای صدور این قرار وجود دارد.در مورد پرونده شما در واقع طرف تصادفی وجود نداره و شکایت علیه بیمه هم طبق قانون در چنین موردی بی معنی خواهد بود و نتیجه ای نخواهد داشت.چون بیمه مرتکب جرمی نشده که دادسرا بخواهد تعقیبش کنه.دادسرای تهران هم بعد از مدتی قرار منع تعقیب صادر خواهد کرد.اگر سانحه پیش آمده مشمول بیمه باشد شرکت بیمه مدارک لازم را دریافت خواهد نمود و به شما دیه پرداخت خواهد کرد اگر مشمول پوشش بیمه نباشد نتیجه ای عایدتان نمیشود شما بیشتر موضوع را از خود شرکت بیمه پیگیری کنید و مدارکی که آنها از شما تقاضا می نمایند را تهیه کرده و تحویل بدهید والا موضوع شما در صلاحیت دادسرا نیست.دادسرای تهران هم نسبت به این مورد قرار منع تعقیب صادر خواهد کرد اما با توجه به تغییراتی که در قانون بیمه به وجود آمده است احتمال دریافت خسارت در این مورد تحت شرایطی می تواند وجود داشته باشد.بستگی به قانون بیمه و شرایط مندرج در بیمه نامه دارد.

هادي  خسرواني

جناب آقای هادي خسرواني :

سلام شما ظرف ١٠ روز از تاريخ ابلاغ قرار منع تعقيب اعتراض كنيد به دادگاه جزايي هرچند با گرفتن كپي از تمام مدارك به بيمه ماهشهر مراجعه كنيد جهت دريافت خسارت چون راننده هستيد